ЗАСЛУЖЕНА ПРИЗНАЊА МЛАДИМ ШАХИСТИМА

Поводом међународног Дана детета у скупштинској сали општине Вождовац уприличен је пријем младих шахиста. Награде најбољима у појединачној конкуренцији свечано су уручили, председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић, чланoви Већа Милан Тодић и Милош Стојановић и представник Секретаријата за спорт и омладину Драган Ћирић.

Појединачно кадетско првенство у шаху за ученике основних школа са територије општине Вождовац одржано је 16. новембра 2014. године, у основној школи „Змај Јова Јовановић“.

На шаховској табли снагу је одмерило 84 основаца у пет категорија, а такмичење је било квалификационог карактера за финале првенства ученика основних школа Београда.

Циљ овог такмичења је популаризација шаха међу основцима. Организатори овог надметања су општина Вождовац и Шаховски клуб „Тадић“. Шах је значајан спорт јер утиче на развој деце, игра која препознаје опште вредности и покреће интелектуални потенцијал, самим тим развија низ карактерних особина.

За освојено 1. место у екипном такмичењу за дечаке и девојчице, на државном првенству Србије у шаху за 2014. годину, заслужна признања и поклон књиге добили су ученици ОШ ”Милан Ђ. Милићевић и ОШ ”Веселин Маслеша”.

”Ово је један мали знак пажње, као стимулација за постизање још бољих резултата наших младих шахиста. Идеја је да све основне школе на теритотији општине Вождовац уведу секцију шаха, а општина Вождовац ће увек будно пратити и награђивати постигнуте резултате ученика, не само у шаху већ у свим спортским дисциплинама.”, истакао је Тодић.

Поделите вест: