15. ”ТРОФЕЈ БЕОГРАДА 2014” У ТЕКВОНДОУ

Традиционални турнир у теквондоу 15. ”Трофеј Београда 2014” одржан је у суботу, 22. новембра 2014. године, у хали Спортског центра “Вождовац” на Бањици. На турниру који је међународног карактера наступило је око 420 такмичара из 8 земаља. На 5 борилишта снагу је одмерило 48 екипа свих узраста у мушкој и женској категорији.

Овај међународни Турнир требао је да се одржи у мају месецу али због поплава које су задесиле нашу земљу морао је бити одложен. Одржавање турнира до сада је организовано у једном дану, али због великог интересовања бројних спортиста из суседних земаља пружа могућност да у наредном периоду буде реализација такмичења у два дана.

Покровитељ 15. ”Трофеј Београда 2014” је Скупштина Град Београда, Градски секретаријат за спорт и омладину и Градска општина Вождовац, а организатор Теквондо савез Београда.

Представник Секретаријата за спорт и омладину Драган Ћирић и члан Већа општине Вождовац задужен за спорт и омладину Милан Тодић, свечано су отворили ово надметање.

Поздравивши све присутне Тодић је истакао, да му је драго што је велики број учесника узео учешће у овом такмичењу. ”Посебно сам задовољан чињеницом да је репрезентације Србије последњих година, а поготовo на Светском првенству 2014. постигла запажене резултате у овом олимпијском спорту. Општина Вождовац ће и у будуће подржавати све спортске манифестације. Бављењем спортом развијамо се у здравог човека, а деци се пружа могућност да квалитетније утроше своје слободно време.” рекао је Тодић. Такође, похвалио је Теквондо клуб Београд за изванредну организацију.

По речима Љубише Ракића ген. секретара БТС, по први пут ове године уврштено је и такмичење у фрормама у званични део турнира.

Поделите вест: