PRIRUČNICI „PAŽLjIVKOVA PRAVILA U SAOBRAĆAJU” URUČENI PRVACIMA VOŽDOVAČKIH ŠKOLA

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić i rukovodioci opštine, zajedno sa predstavnicima Grada Beograda i Agencije za bezbednost u saobraćaju uručili su danas voždovačkim prvacima priručnik „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

Opština Voždovac kao odgovorna lokalna samouprava, kao i do sada brinući o najmlađima, svesrdno podržava ovu akciju edukativno-promotivnog karaktera za bezbednost dece u saobraćaju pod nazivom „Pažnja sad“.

„Uručenje priručnika deo je edukativno-promotivne kampanje pod nazivom „Pažnja sad”, u sklopu koje su prvaci u našoj zemlji dobili ovo zanimljivo štivo o edukaciji za veću bezbednost u saobraćaju. Ovakve akcije namenjene su saobraćajnom obrazovanju dece od najmlađeg školskog uzrasta“, poručila je zamenik predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović. “Nama je cilj, ali i obaveza i odgovornost da se ovoj problematici, u saradnji sa opštinama, posveti veća pažnja i to svaki dan, kako bi deca naučila da se ispravno ponašaju u saobraćaju. Deca su naše najveće blago i zato se na sveobuhvatan način, uključujući i saradnju sa roditeljima, moramo posvetiti njihovoj bezbednosti”- dodala je Radulovićeva.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić naglasio je da je nesumnjivo da se bezbednost dece mora podići na viši nivo. “Zahvaljujući priručniku koji je prilagođen uzrastu najmlađih, deca će moći na vrlo zanimljiv način da steknu osnovna znanja o tome kako da se ponašaju u saobraćaju. Na kraju priručnika se nalazi test, koji će im omogućiti da vide da li su „položili ili ne”, rekao je Savić. Takođe najavio je da će se ovakve i slične akcije organizovati i ubuduće.

Član Veća opštine Voždovac zadužen za saobraćaj, asfaltiranje i javni gradski prevoz Relja Ognjenović, zahvalio se Agenciji za saobraćaj Republike Srbije koja je pokrenula ovu značajnu akciju, koju na opštini Voždovac sprovodi Savet za saobraćaj. Zahvaljujući njima do kraja nedelje prvaci iz svih 16 voždovačkih osnovnih škola dobiće priručnik. “Ovo je još jedno u nizu obećanja koje je opštinsko rukovodstvo ispunilo, da ćemo posebnu pažnju posvetiti našim najmlađima, a posebno njihovoj bezbednosti u saobraćaju”- rekao je Ognjenović.

Svojevrstan bukvar o saobraćaju mališanima OŠ „Bora Stanković“ ispred Gradske opštine Voždovac uručili su, član Veća zadužen za predškolske i školske ustanove Miloš Stojanović, savetnik predsednika opštine Vuk Mirčetić, član Saveta za bezbednost saobraćaja Bojana Ilić, sekretar i član Saveta za bezbednost saobraćaja Ivana Keser i koordinator u Agenciji za bezbednost saobraćaja Đorđe Vranješ, u prisustvu člana opštinskog Saveta za saobraćaj Vasilija Ćurčića, predstavnika Policijske uprave i Nedeljka Radisavljevića iz Kancelarije za mlade Beograda.

Podelite vest: