ПОСЛЕ 60 ГОДИНА СТАНОВНИЦИ КУМОДРАЖА 1 ДОБИЛИ СУ АМБУЛАНТУ

Председник општине Вождовац Александар Савић, заменик председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић, чланови градског Већа Драгомир Петронијевић и Весна Ивић, чланови општинског Већа Милош Стојановић и Ивана Томић са руководством Дома здравља Вождовац у присуству бројних грађана данас су свечано отворили нову амбуланту у насељу Кумодраж 1.

Данашњим даном отворено је још једно поглавље односа одговорне власти у обећањима која су дата од стране руководства општине Вождовац. Обећање које има своју немерљиву вредност у односу на дугогодишње потребе грађана овог подавалског насеља, а посебно узимајући у обзир немарност и небригу претходних вршиоца градских власти. Данас се показала симбиоза одговoрне Градске и општинске власти реализацијом овог пројекта на добробит свих грађана насеља Кумодраж 1 .

Реализацијом овог пројекта односно отварањем амбуланте омогућено је брзо и ефикасно коришћење услуга примарне здравствене заштите на коју грађани овог насеља чекају пуних 60 година, а коју грађани могу користи већ од понедељка 10. новембра 2014. године.

Поменута амбуланта радиће од 07.00 – 13.30 часова са једним лекаром опште праксе, медицинским особљем и са тенденцијом проширења капацитета здравствених услуга.

Председник општине Александар Савић у свом обраћању грађанима честитајући данашњи празник Митровдан и славу МЗ „Кумодраж 1“ изјавио је да му је велика част што данас отвара ову амбуланту на коју су грађани чекали пуних 60 година, због
неразумевања и небриге предходних власти о подавалском подручју.

„У предизборној кампањи обећали смо грађанима да ћемо обратити посебну пажњу на подавалски део Вождоваца, који су били запостављени у предходном периоду и резултат свега тога је и ово издвојено одељење Дома здравља Вождовац. Овом приликом се посебно захваљујем члану општинског Већа Милошу Стојановићу који је иницирао пројекат, а који и живи на територији Кумодража. Захвалио бих се и директорки Дома здравља Вождовац Нади Васиљевић на сарадњи, као и нашим члановима градског Већа Драгомиру Петронијевићу, Весни Ивић, члану општинског Већа Ивани Томић, као и заменику председника Скупштине града Београда Андреи Радуловић на свесрдној подршци. Ове године ће отпочети изградња још једног Дома здравља у насељу Јајинци и тиме ћемо побољшати здравствену заштиту наших грађана и подићи квалитет живота на један виши ниво“ – рекао је Савић.

Овом приликом заменик председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић изјавила је „Ово је један од већих пројеката на територији општине Вождовац, пројекат који је остварен отварањем ове здраствене јединице која ће бити на располагању у пружању здраствених услуга за 8 хиљада становника овог насеља. Овај пројекат омогућавања коришћења примарних здраствених услуга становницима насеља Кумодраж 1 је од изузетног значаја, јер се на овај начин јасно види рад Општине Вождовац који је усмерен ка својим грађанима. Отварањем новог медицинског објекта значајно ће се унапредити услови рада, а тиме и квалитет што ће подићи задовољство пацијената, а то и јесте један од наших циљева.

Задовољство ми је да кажем да ће Општина Вождовац наставити са новим пројектима који ће као и до сада, увек имати подршку Скупштине града Београда. Овакви пројекти су битни, не само за општине, већ и за град Београд, јер недвосмислено показују прави пример успешне сарадње између општина и града. Истичем да свака општина мора имати слуха за своје становнике, да стално мора налазити начина да им помогне и на тај начин обезбеди још боље и квалитетније услове за живот.“

Члан градског Већа Драгомир Петронијевић истакао је да је ово још једно испуњено обећање дато грађанима у кампањи.

„Веома сам поносан на Александра Савића и на Милоша Стојановића, као и на општинско руководство.Поносан сам што се обећања испуњавају, јер онај ко неће, он тражи изговор, а ко хоће, он нађе начин. Трудили смо се да помогнемо у решавању свих проблема са којима су се сусретали, а са једним циљем да се ова здравствена јединица отвори. Општинска власт се веома ангажовала и увек ће имати нашу подршку.
Сада грађани Кумодража не морају да иду до центра Вождовца, већ сада могу да своје потребе за здравственом негом остваре у свом насељу.
Наш циљ је да се решавају сви проблеми и да постанемо сервис грађана.Морамо слушати грађане и морамо радити за њих, а ово је конкретна ствар и ми ћемо се потрудити да их буде што више. Равномеран развој града Београда је наш циљ. Сви наши грађани су за нас исти. Где год нема Дома здравља, ми ћемо га отворити, где нема обданишта, ми ћемо га отворити или кроз пројекте приватно – јавног партнерства, кроз донације и наш буџет, такав какав је. Правилним и домаћинским распоређивањем новца може много више да се уради.
Ранијијх година буџет је био већи и задуживани смо кредитима. Ми у овој години нисмо дигли ниједан кредит, а опет смо много урадили.Нека грађани сами процене.
Прича је једно, нека говоре дела, а једно од дела је и ова амбуланта у Кумодражу 1.“

Члан општинског Већа Милош Стојановић, иначе становник насеља Кумодраж 1 изразио је велико задовољство због реализације пројекта који је иницирао.

„Морам да кажем да ми је велика част што смо данас отворили ову амбуланту. Потрудили смо се да из сопствених средстава адаптирамо простор МЗ „Кумодраж 1“ и тиме омогућимо
суграђанима из овог насеља бржу здравствену заштиту после 60 година чекања. Срећан сам и поносан што видим велико
задовољство свих присутних.Небрига бившег руководства града Београда у ранијем периоду према подавалском делу, неоспорно
је била велика.Ова власт сада жели да свим грађанима обезбеди исте услове за живот.Обавештавамо заинтересоване грађане са ове територије да од понедењка 10. новембра могу извршити пребацивање здравствених картона у ову издвојену здравствену јединицу Дома здравља Вождовац.“ – рекао је Стојановић.

Поделите вест: