ПРИРУЧНИЦИ „ПАЖЉИВКОВА ПРАВИЛА У САОБРАЋАЈУ” УРУЧЕНИ ПРВАЦИМА ВОЖДОВАЧКИХ ШКОЛА

Председник општине Вождовац Александар Савић и руководиоци општине, заједно са представницима Града Београда и Агенције за безбедност у саобраћају уручили су данас вождовачким првацима приручник „Пажљивкова правила у саобраћају“.

Општина Вождовац као одговорна локална самоуправа, као и до сада бринући о најмлађима, свесрдно подржава ову акцију едукативно-промотивног карактера за безбедност деце у саобраћају под називом „Пажња сад“.

„Уручење приручника део је едукативно-промотивне кампање под називом „Пажња сад”, у склопу које су прваци у нашој земљи добили ово занимљиво штиво о едукацији за већу безбедност у саобраћају. Овакве акције намењене су саобраћајном образовању деце од најмлађег школског узраста“, поручила је заменик председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић. “Нама је циљ, али и обавеза и одговорност да се овој проблематици, у сарадњи са општинама, посвети већа пажња и то сваки дан, како би деца научила да се исправно понашају у саобраћају. Деца су наше највеће благо и зато се на свеобухватан начин, укључујући и сарадњу са родитељима, морамо посветити њиховој безбедности”- додала је Радуловићева.

Председник општине Вождовац Александар Савић нагласио је да је несумњиво да се безбедност деце мора подићи на виши ниво. “Захваљујући приручнику који је прилагођен узрасту најмлађих, деца ће моћи на врло занимљив начин да стекну основна знања о томе како да се понашају у саобраћају. На крају приручника се налази тест, који ће им омогућити да виде да ли су „положили или не”, рекао је Савић. Такође најавио је да ће се овакве и сличне акције организовати и убудуће.

Члан Већа општине Вождовац задужен за саобраћај, асфалтирање и јавни градски превоз Реља Огњеновић, захвалио се Агенцији за саобраћај Републике Србије која је покренула ову значајну акцију, коју на општини Вождовац спроводи Савет за саобраћај. Захваљујући њима до краја недеље прваци из свих 16 вождовачких основних школа добиће приручник. “Ово је још једно у низу обећања које је општинско руководство испунило, да ћемо посебну пажњу посветити нашим најмлађима, а посебно њиховој безбедности у саобраћају”- рекао је Огњеновић.

Својеврстан буквар о саобраћају малишанима ОШ „Бора Станковић“ испред Градске општине Вождовац уручили су, члан Већа задужен за предшколске и школске установе Милош Стојановић, саветник председника општине Вук Мирчетић, члан Савета за безбедност саобраћаја Бојана Илић, секретар и члан Савета за безбедност саобраћаја Ивана Кесер и координатор у Агенцији за безбедност саобраћаја Ђорђе Врањеш, у присуству члана општинског Савета за саобраћај Василија Ћурчића, представника Полицијске управе и Недељка Радисављевића из Канцеларије за младе Београда.

Поделите вест: