„INKLUZIVNA LIKOVNA RADIONICA“

Udruženje otvorenog tipa za osobe ometene u razvoju „Panda“ u saradnji sa Gradskom opštinom Voždovac organizovalo je „Inkluzivnu likovnu radionicu“ u subotu, 25. oktobra 2014. godine u Mesnoj zajednici „Šumice“ .

Deci sa invaliditetom bilo je omogućeno da uzmu učešće u muzičkim, dramskim i likovnim aktivnostima, uz glumce Viteške družine “Sveti Arhanđeli” koji su originalnim kostimima vitezova dočarali srednjevekovno doba. Mališane je ispred opštine Voždovac pozdravio član Veća opštine Milan Todić, koji se priključio druženju, zajedno sa organizatorima i Julijanom Stanisavljević iz opštinskog Saveta društvenih delatnosti.

Podršku inkluzivnoj radionici dali su i istaknuti umetnici vajarstva i slikarstva mr. Ilija Ilić, mr. Ana Marija Dragojević, Đorđe Arnaut, mr. Ružica Mitrović, mr. Nataša Ivanić, mr. Željka Momirov i mr. Miroljub Filipović.

Koncept „Inkluzivne likovne radionice“ je zasnovan na ideji da se omogući mesto susreta na kome bi deca sa i bez invaliditeta mogla da organizuju aktivnost, razmenjuju iskustva i uče o različitosti i jednakosti kroz praksu neposredne komunikacije i zajedničkog rada. Lični kontakti i zajedničko učešće svih prisutnih u aktivnostima doprinosi kvalitetnijem životu u lokalnoj zajednici. Na taj način se olakšava sprovođenje inkluzivnog obrazovanja koje osobe sa invaliditetom kasnije uključuje u radne procese, putem programa kako bi ostvarili svoje potencijale kroz edukaciju, rad i na taj način postali društveno korisni.

Podelite vest: