„ИНКЛУЗИВНА ЛИКОВНА РАДИОНИЦА“

Удружење отвореног типа за особе ометене у развоју „Панда“ у сарадњи са Градском општином Вождовац организовало је „Инклузивну ликовну радионицу“ у суботу, 25. октобра 2014. године у Месној заједници „Шумице“ .

Деци са инвалидитетом било је омогућено да узму учешће у музичким, драмским и ликовним активностима, уз глумце Витешке дружине “Свети Арханђели” који су оригиналним костимима витезова дочарали средњевековно доба. Малишане је испред општине Вождовац поздравио члан Већа општине Милан Тодић, који се прикључио дружењу, заједно са организаторима и Јулијаном Станисављевић из општинског Савета друштвених делатности.

Подршку инклузивној радионици дали су и истакнути уметници вајарства и сликарства мр. Илија Илић, мр. Ана Марија Драгојевић, Ђорђе Арнаут, мр. Ружица Митровић, мр. Наташа Иванић, мр. Жељка Момиров и мр. Мирољуб Филиповић.

Концепт „Инклузивне ликовне радионице“ је заснован на идеји да се омогући место сусрета на коме би деца са и без инвалидитета могла да организују активност, размењују искуства и уче о различитости и једнакости кроз праксу непосредне комуникације и заједничког рада. Лични контакти и заједничко учешће свих присутних у активностима доприноси квалитетнијем животу у локалној заједници. На тај начин се олакшава спровођење инклузивног образовања које особе са инвалидитетом касније укључује у радне процесе, путем програма како би остварили своје потенцијале кроз едукацију, рад и на тај начин постали друштвено корисни.

Поделите вест: