USPOSTAVLjANjE LINIJE 404 U RIPNjU I IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA

Linija_404U delu naselja Ripanj, duž ulica Put za Trešnju i Put za Pavićevac koje do sada nisu bile opslužene javnim prevozom, počev od danas uspostavlja se nova linija 404 (Ripanj /groblje/ – Trešnja /okretnica/), koja će korisnike iz navedenih ulica povezivati sa centrom naselja i ostalim linijama prevoza.

Na zahtev građana i predstavnika GO Voždovac da se razmotre i opredele uslovi za uspostavljanje javnog saobraćaja u delu naseljenog mesta Ripanj, duž Puta za Trešnju i Puta za Pavićevac, Direkcija za javni prevoz je analizom podataka na terenu, konstatovala da usled postojeće razuđenosti naseljenog mesta Ripanj postoji značajan broj stambenih objekata i korisnika koji se ne nalaze u zoni prihvatljive prostorne pristupačnosti javnom prevozu. Kao rešenje za opslugu ovog dela naselja javnim prevozom predloženo je uspostavljanje linije koja bi povezivala centar naselja Ripanj sa Kragujevačim putem do autobuske okretnice na Trešnji.

Završetkom radova na obeležavanju signalizacije duž Puta za Trešnju i Puta za Pavićevac, odnosno izmeštanjem ED stubova na delu Puta za Trešnju i proširenjem kolovoza na prilazu raskrsnici sa Putem za Brđane, omogućeno je uspostavljnje ove linije.
Trasa linije je sledeća – u smeru ka terminusu „Trešnja /okretnica/“: RIPANj /GROBLjE/ – Erčanska – Put za Trešnju – Put za Pavićevac – Kragujevački put – TREŠNjA /OKRETNICA/, a u smeru ka terminusu „Ripanj /groblje/“: TREŠNjA /OKRETNICA/ – Kragujevački put – Put za Pavićevac – Put za Trešnju – Erčanska – RIPANj /GROBLjE/

Na delu trase na kojem nije funkcionisao javni prevoz, uspostavljeno je tri para novih stajališta: „Put za Aluge“, „Pavićevac 1“, „Pavićevac 2“, kao i stajalište „Prnjavor /škola/“ u smeru ka centru naselja Ripanj. Na liniji 404 radiće radnim danom, subotom i nedeljom jedno vozilo sa intervalom od 60 minuta.

Podelite vest: