ВЕСИЋ И САВИЋ У ОБИЛАСКУ ГРАДИЛИШТА НА ВОЖДОВЦУ

Градски менаџер Горан Весић и председник општине Вождовац Александар Савић обишли су данас у изненадној контроли више градилишта на територији општине Вождовац и уверили се да радови напредују и да ће бити завршени у планираним роковима.

Они су обишли локацију у Кумодражу где је у току изградња фискултурне сале и 13 кабинета у основној школи „Војвода Степа”, Месну заједницу Кумодраж где ће бити отворен шалтер поште, радове на асфалтирању Доње улице у Кумодражу, реконструкцију дечјег игралишта у Степојевачкој улици. Такође су обишли насеље Јајинци, где се гради регионална здравствена станица „Јајинци”, као и Рипањ где се изводе радове на водоводној мрежи на Тимочком путу и уверили се да продужена аутобуска линија 534 и нова линија 404 у том насељу добро функционишу.

Весић је рекао да је вредност свих радова више од 420 милиона динара, што како је навео, показује колико Град и Република улажу у општину Вождовац.

– Сви ови радову су важни за Град Београд, а посебно је битно то што су сва градилишта, у шта смо се и уверили, отворена и суботом. У ову општину се раније није улагало, а сада покушавамо да надокнадимо недостајућу инфраструктуру. Све што се ради неопходно је за живот, то није луксуз, већ потреба за нормалан живот – истакао је Весић и захвалио општини Вождовац која је ове радове иницирала, као и компанијама које су ангажоване на овим пословима.

Према његовим речима, радови у основној школи „Војвода Степа” ће бити завршени у априлу, регионална здравствена станица „Јајинци” средином априла, канализација у Малој утрини почетком маја, а на Тимочком путу наредних дана ће се постављати водоводнa мрежa.

– Верујем да грађани Вождовца могу да кажу да општинска и градска власт брину о њима и да решавамо велике проблеме, те да се сада ова општина развија равномерно као и остали делови Београда – нагласио је градски манаџер и додао да је у овој години у плану Дирекције за путеве уређивање око 50 улица на територији ове општине.

Председник општине Вождовац Александар Савић је казао да ће грађани Кумодража после 120 година добити нову школу са 13 кабинета и фискултурном салом.

– Општина је заједно са Градом и Републиком иницирала да се пројекат, који је направљен пре осам година, и реализује. Ми, као одговорна општинска власт поштујемо оно што је рекао премијер, а то је да се обнове школе и вртићи. Уредили смо тоалете у нашим основим школама, урадили видео надзор, а сада радимо и школске ограде. Општина има велику подршку Града Београда, градског менаџера и градоначелника, а наш циљ је да Вождовац инфраструктурно обновимо, асфалтирамо све некатегорисане улице, урадимо водоводну мрежу у Рипњу, завршимо здравствену станицу у насељу Степа Степановић, као и регионални центар „Јајинци”. Овако ћемо Вождовац комплетно оживети и уредити, како би био боље место за живот – закључио је Савић.

Timocki put-A.Savic sa gradjanimaПриликом обиласка радова на постављању водоводне мреже на Тимочком путу, задовољни грађани Рипња срдачно су дочекали градске и општинске челнике и захвалили им на бризи и разумевању за њихове основне потребе, с обзиром да ранијих деценија ни једна власт није урадила ништа слично за овај део Вождовца.

Поделите вест: