УСПОСТАВЉАЊЕ ЛИНИЈЕ 404 У РИПЊУ И ИЗМЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА

Linija_404У делу насеља Рипањ, дуж улица Пут за Трешњу и Пут за Павићевац које до сада нису биле опслужене јавним превозом, почев од данас успоставља се нова линија 404 (Рипањ /гробље/ – Трешња /окретница/), која ће кориснике из наведених улица повезивати са центром насеља и осталим линијама превоза.

На захтев грађана и представника ГО Вождовац да се размотре и определе услови за успостављање јавног саобраћаја у делу насељеног места Рипањ, дуж Пута за Трешњу и Пута за Павићевац, Дирекција за јавни превоз је анализом података на терену, констатовала да услед постојеће разуђености насељеног места Рипањ постоји значајан број стамбених објеката и корисника који се не налазе у зони прихватљиве просторне приступачности јавном превозу. Као решење за опслугу овог дела насеља јавним превозом предложено је успостављање линије која би повезивала центар насеља Рипањ са Крагујевачим путем до аутобуске окретнице на Трешњи.

Завршетком радова на обележавању сигнализације дуж Пута за Трешњу и Пута за Павићевац, односно измештањем ЕД стубова на делу Пута за Трешњу и проширењем коловоза на прилазу раскрсници са Путем за Брђане, омогућено је успостављње ове линије.
Траса линије је следећа – у смеру ка терминусу „Трешња /окретница/“: РИПАЊ /ГРОБЉЕ/ – Ерчанска – Пут за Трешњу – Пут за Павићевац – Крагујевачки пут – ТРЕШЊА /ОКРЕТНИЦА/, а у смеру ка терминусу „Рипањ /гробље/“: ТРЕШЊА /ОКРЕТНИЦА/ – Крагујевачки пут – Пут за Павићевац – Пут за Трешњу – Ерчанска – РИПАЊ /ГРОБЉЕ/

На делу трасе на којем није функционисао јавни превоз, успостављено је три пара нових стајалишта: „Пут за Алуге“, „Павићевац 1“, „Павићевац 2“, као и стајалиште „Прњавор /школа/“ у смеру ка центру насеља Рипањ. На линији 404 радиће радним даном, суботом и недељом једно возило са интервалом од 60 минута.

Поделите вест: