ЧЕТВРТАЦИ ОШ „УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ“ – ОПШТИНА ВРАЧАР, НАJРАСПЕВАНИЈЕ ОДЕЉЕЊЕ У ГРАДУ

Градско такмичење „Најраспеваније одељење” основних школа Београда, које организују Пријатељи деце Београда у сарадњи са Пријатељима деце Вождовца одржано је у Центру за културу и спорт „Шумице“.

Такмичење је отворила заменица председника Скупштине Београда Андреа Радуловић. „Музика нас спаја и она је неизоставан део наших живота, јер својом ведрином, дубином, ритмичношћу буди емоције у нама и боји сваки дан најлепшим тоновима. Кроз музику не само да учите о нотама, ритму и виолинским кључевима, већ и о култури, историји и традицији“ – истакла је Радуловићева. Она је подсетила да је Град Београд основао Фондацију за младе таленте која, иако тек прави прве кораке према испуњењу свог племенитог циља, помаже младим људима од њихових самих почетака, па све до великих тријумфа.

Наступе такмичара оцењивао је жири у саставу: композитор и ТВ водитељ Миња Субота, диригент Дечијег хора РТС-а Снежана Деспотовић и музички уреник у Радио Београду Александра Паладин. Поред стручног жирија, наступе је оцењивао и дечији жири.

За титулу најраспеванијег борила су се 11 одељења, али само су ученици ОШ „Уједињене Нације“ са Врачара, убедили стручни жири да ова ласкава титула треба да припадне баш њима. Друго место заузели су четвртаци ОШ „Доситеј Обрадовић“ са Вождовца.

Циљ такмичења је да подстиче разредно певање и свирање у одељењима млађег узраста основне школе и да то буде манифестација на којој доминирају распеваност, ведрина, спонтаност и међусобно поштовање.

 

Поделите вест: