ИЗАБРАНЕ НАЈБОЉЕ КАРИКАТУРЕ НА КОНКУРСУ „МАЛИ ПЈЕР“

Аутори тридесет најбољих ликовних карикатура изабраних на конкурсу „Мали Пјер“, награђени су данас дипломама и књигама у Центру за културу и спорт „Шумице“. На овом ликовном конкурсу, који организује Удружење „Пријатељи деце општине Вождовац“, а на иницијативу Министарства просвете, науке и технолошког развоја, радове је послало преко 600 ученика основних и средњих вождовачких школа.

Изложбу је отворио Лазар Средановић, карикатуриста „Политике“, коме су се цртежи јако допали. „Драго ми је да постоји велика заинтересованост за овај ликовни конкурс. Желим вам пуно среће у даљем такмичењу“ – рекао је Средановић.

Извршни директор Удружења „Пријатељи деце општине Вождовац“ Бошко Делић, сматра да је ова манифестација битна за све ученике који воле ликовну уметност. „Мали Пјер“ омогућава младима ликовно васпитање. Деца се вежбају и уче да запазе и издвоје оно што је најкарактеристичније, да то преувеличају и на тај начин представе особу онако како су је они видели“ – рекао је Делић.

Награђена ученица 4. разреда ОШ „Војвода Степа“ Теодора Шушњевић каже да први пут учествује на овом конкурсу, и да ће се следеће године радо одазвати. „Волим да цртам, ово је идеална прилика да се дружимо и покажемо своје знање“ – рекла је Теодора.

Дечији песник Петар Петровић Марш, најбољим карикатуристима поклонио је неколико својих песама.

Изабрани ученици учествoваће на градском и републичком такмичењу. Иначе, ова манифестација одржава се широм Републике Србије.

Поделите вест: