ČETVRTACI OŠ „UJEDINjENE NACIJE“ – OPŠTINA VRAČAR, NAJRASPEVANIJE ODELjENjE U GRADU

Gradsko takmičenje „Najraspevanije odeljenje” osnovnih škola Beograda, koje organizuju Prijatelji dece Beograda u saradnji sa Prijateljima dece Voždovca održano je u Centru za kulturu i sport „Šumice“.

Takmičenje je otvorila zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović. „Muzika nas spaja i ona je neizostavan deo naših života, jer svojom vedrinom, dubinom, ritmičnošću budi emocije u nama i boji svaki dan najlepšim tonovima. Kroz muziku ne samo da učite o notama, ritmu i violinskim ključevima, već i o kulturi, istoriji i tradiciji“ – istakla je Radulovićeva. Ona je podsetila da je Grad Beograd osnovao Fondaciju za mlade talente koja, iako tek pravi prve korake prema ispunjenju svog plemenitog cilja, pomaže mladim ljudima od njihovih samih početaka, pa sve do velikih trijumfa.

Nastupe takmičara ocenjivao je žiri u sastavu: kompozitor i TV voditelj Minja Subota, dirigent Dečijeg hora RTS-a Snežana Despotović i muzički urenik u Radio Beogradu Aleksandra Paladin. Pored stručnog žirija, nastupe je ocenjivao i dečiji žiri.

Za titulu najraspevanijeg borila su se 11 odeljenja, ali samo su učenici OŠ „Ujedinjene Nacije“ sa Vračara, ubedili stručni žiri da ova laskava titula treba da pripadne baš njima. Drugo mesto zauzeli su četvrtaci OŠ „Dositej Obradović“ sa Voždovca.

Cilj takmičenja je da podstiče razredno pevanje i sviranje u odeljenjima mlađeg uzrasta osnovne škole i da to bude manifestacija na kojoj dominiraju raspevanost, vedrina, spontanost i međusobno poštovanje.

 

Podelite vest: