U AKCIJI „SIGURNO JE BEZBEDNO“ PODELjENA PRVA POMOĆ VOŽDOVAČKIM VOZAČIMA

Sa ciljem da se smanji broj saobraćajnih nezgoda i poboljša bezbednost na putevima, Savet za bezbednost Gradske opštine Voždovac sprovodi akciju „Sigurno je bezbedno“. U skupštinskoj sali GO Voždovac 29. maja 2015. godine održano je predavanje o prvoj pomoći i podela paketa prve pomoći, svim prisutnim građanima koji su se odazvali javnom pozivu.

Akciju su podržali i predavanju su prisustvovali Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, Dušan Rafailović, gradski sekretar za saobraćaj, Aleksandar Savić, predsednik GO Voždovac. Kao domaćin predavanja ispred opštinskog Saveta za saobraćaj prisutne je pozdravio Relja Ognjenović, član Veća GO Voždovac zadužen za saobraćaj i zahvalio na podršci ovoj Akciji od strane Ministarstava zdravlja i policije, Sekretarijata za saobraćaj, kao i na njihovom angažovanju da se poboljša bezbednost saobraćaja u zemlji.

Ministar Lončar je izrazio zadovoljstvo na velikom broju prisutnih građana, koji su svojim dolaskom pokazali da imaju svest o značaju pružanja prve pomoći. On je podržao ovu akciju i ujedno naznačio da pravilno pružanje prve pomoći može da spreči značajan broj posledica koje kasnije mogu da izazovu brojne bolesti i invaliditet.

Obraćajući se prisutnima, Aleksandar Savić, predsednik GO Voždovac, rekao je da će Opština u narednom periodu poboljšati sve zdravstvene uslove za svoje sugrađane, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Domom zdravlja „Voždovac“, a ovakvim akcijama će nastojati da predupredi saobraćajne nezgode na putevima.

O nameri da Sekretarijat za saobraćaj postavi za svoj prioritet bezbednost svih učesnika u saobraćaju, govorio je Dušan Rafailović. On je sugerisao solidarnost na putu, koja je neophodna, a ujedno predstavlja i zakonsku obavezu svih građana. „Jedna od preventivnih aktivnosti da broj povređenih i stradalih bude što manji, jeste i ovo što danas sprovodimo i što ćemo sličnim akcijama sprovoditi ubuduće“ – rekao je Rafailović.

Potom su predstavnici Crvenog krsta održali korisno predavanje o pružanju prve pomoći i njenom značaju za sve učesnike u saobraćaju.

Na kraju su predstavnici opštine Voždovac uručili prisutnim građanima-vozačima 160 kompleta prve pomoći koji će im koristiti u slučajevima spasavanja života i doprineti da se smanje posledice povređivanja u saobraćajnim nezgodama.

Podelite vest: