У АКЦИЈИ „СИГУРНО ЈЕ БЕЗБЕДНО“ ПОДЕЉЕНА ПРВА ПОМОЋ ВОЖДОВАЧКИМ ВОЗАЧИМА

Са циљем да се смањи број саобраћајних незгода и побољша безбедност на путевима, Савет за безбедност Градске општине Вождовац спроводи акцију „Сигурно је безбедно“. У скупштинској сали ГО Вождовац 29. маја 2015. године одржано је предавање о првој помоћи и подела пакета прве помоћи, свим присутним грађанима који су се одазвали јавном позиву.

Акцију су подржали и предавању су присуствовали Златибор Лончар, министар здравља, Душан Рафаиловић, градски секретар за саобраћај, Александар Савић, председник ГО Вождовац. Као домаћин предавања испред општинског Савета за саобраћај присутне је поздравио Реља Огњеновић, члан Већа ГО Вождовац задужен за саобраћај и захвалио на подршци овој Акцији од стране Министарстава здравља и полиције, Секретаријата за саобраћај, као и на њиховом ангажовању да се побољша безбедност саобраћаја у земљи.

Министар Лончар је изразио задовољство на великом броју присутних грађана, који су својим доласком показали да имају свест о значају пружања прве помоћи. Он је подржао ову акцију и уједно назначио да правилно пружање прве помоћи може да спречи значајан број последица које касније могу да изазову бројне болести и инвалидитет.

Обраћајући се присутнима, Александар Савић, председник ГО Вождовац, рекао је да ће Општина у наредном периоду побољшати све здравствене услове за своје суграђане, у сарадњи са Министарством здравља и Домом здравља „Вождовац“, а оваквим акцијама ће настојати да предупреди саобраћајне незгоде на путевима.

О намери да Секретаријат за саобраћај постави за свој приоритет безбедност свих учесника у саобраћају, говорио је Душан Рафаиловић. Он је сугерисао солидарност на путу, која је неопходна, а уједно представља и законску обавезу свих грађана. „Једна од превентивних активности да број повређених и страдалих буде што мањи, јесте и ово што данас спроводимо и што ћемо сличним акцијама спроводити убудуће“ – рекао је Рафаиловић.

Потом су представници Црвеног крста одржали корисно предавање о пружању прве помоћи и њеном значају за све учеснике у саобраћају.

На крају су представници општине Вождовац уручили присутним грађанима-возачима 160 комплета прве помоћи који ће им користити у случајевима спасавања живота и допринети да се смање последице повређивања у саобраћајним незгодама.

Поделите вест: