”МАЛИ МАТУРАНТ – НАЈБОЉИ ПОЕТА” – 2015.

Mali-maturant

Завршница 10. јубиларног, литерарног општинског такмичења ученика осмих разреда основних школа са Вождовца (програм Центра за културу и спорт „Шумице“)  – Мали матурант-најбољи поета, намењеног ученицима осмих разреда основних школа Вождовца који су током осмогодишњег школовања показали изразите литерарне способности и доказали се као успешни аутори, одржана је 29. маја 2015.године у ЦКС „Шумице“.

Циљ овог традиционалног такмичења најуспешнијих младих поета је да се подстакне афирмација њихових литерарних и стваралачких способности, подржати их и охрабрити, као и да њихов рад буде адекватно стимулисан, запажен и награђен.

На завршној свечаности сви учесници, најбоље поете својих школа, представили су се присутнима са својом песмом по избору. Потом су најуспешнији аутори награђени књигама и пригодним признањима. Стручни жири који је пратио ово такмичење, сачињавали су: Гордана Малетић, еминентна књижевница из Београда и Оливера Драгишић Благојевић, аутор и уредник уметничког програма ЦКС „Шумице“. Програм је подржао градски Секретаријат за културу.

Од стране стручног жирија награђени су следећи ученици: 

 1. Ксенија Станковић 8/2 ОШ „Васа Чарапић“ је понела титулу „МАЛИ МАТУРАНТ-НАЈБОЉИ ПОЕТА“, у 2015. години.

2. Миња Ћупурдија 8/2 ОШ „Доситеј Обрадовић“

2. Јелена Стишовић 8/3 ОШ „Карађорђе“

2. Милена Степановић 8/2 ОШ „Јајинци“

3. Василије Митровски 8/2 ОШ „Вук Караџић“

3. Дарија Томић 8/3 ОШ „Филип Филиповић“

3. Никола Тодоровић 8/4 ОШ „Милан Ђ. Милићевић“

Поделите вест: