TREĆI VOŽDOVAČKI POSLOVNI FORUM

Treći radni sastanak predstavnika relevantnih državnih institucija i privrednika – Voždovački poslovni forum, održan je 29. maja u sali Veća Gradske opštine Voždovac, a koordinator projekta je savetnik predsednika Opštine Vuk Mirčetić.

Predstavnici Grada Beograda, Saveta za zapošljavanje, Nacionalne službe za zapošljavanje i Sekretarijata za privredu Grada su prisutnim privrednicima pojasnili detalje u vezi sa mogućnošću ostvarivanja prava na subvencije.

Ovogodišnji Forum otvorio je član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Dragomir Petronijević, pri čemu se zahvalio prisutnima na odzivu i pohvalio organizaciju Foruma i posebnu angažovanost opštine Voždovac u realizaciji projekata koji se tiču pomoći privrednicima i zapošljavanja. Istakao je da Grad, Opština, Sekretarijat, Nacionalna služba za zapošljavanje i Ministarstvo za privredu sada rade zajedno kako bi se stvorio sistem funkcionisanja privrede sa jasno definisanim pravilima. „Opština Voždovac je prva beogradska opština koja je samostalno realizovala jedan privredni forum, koji bi ukazao i pomogao privrednicima da unaprede svoje poslovanje a time ojačaju i privredu Srbije“, ističe Petronijević.

Pomoćnik sekretara za privredu Tanja Popović, govorila je o konkursu davanja subvencija privrednim subjektima sa teritorije Beograda, koji je otvoren 28. maja. Cilj programa je davanje podsticaja boljem poslovanju. Navela je da u okviru GO Voždovac postoje uslovi za otvaranje šaltera za privredu, koji bi bio još jedan od kanala komunikacije privrednika sa relevantnim institucijama. Istakla je i da je bitno da privrednici što pre konkurišu za dobijanje subvencija, kako bi dobili što bolje uslove.

VozdForum3

Samostalni stručni saradnik Sekretarijata Nevenka Subotić, predstavila je uputstvo za prijavu i tačan spisak tenderskih dokumenata.

Šef odseka za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Nacionalne službe za zapošljavanje Srđan Andrijanić je takođe pohvalio saradnju svih institucija radi unapređenja privrede Srbije i naveo da je budžet za davanje subvencija veći nego prethodnih godina. Andrijanić je prisutnim privrednicima pojasnio detalje u vezi sa zapošljavanjem lica sa invaliditetom i subvencijama koje privrednici mogu da ostvare.

Organizator programa za zapošljavanje Nacionalne službe Irena Mirković je prezentovala subvencije za otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje lica sa evidencije NSZ-a, dok je načelnik odeljenja za dodatno obrazovanje i obuku Nikola Matić govorio o programima za dodatno obrazovanje. Posebno se osvrnuo na programe obuke na zahtev poslodavca, program sticanja praktičnih znanja, kao i o stručnim praksama.

Ovo je treći Voždovački poslovni forum, koji se realizuje od 2014. godine, a ove godine su privrednici pokazali izuzetnu zainteresovanost, što ovogodišnji Forum čini najposećenijim do sada.

Podelite vest: