СУСРЕТ РУКОВОДСТВА ГРАДА И ОПШТИНЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СКУПШТИНА СТАНАРА

Поводом Светског дана комшија, у петак 29. маја, у 13,00 часова, на платоу испред општине Вождовац одржан је сусрет руководства Града и Општине са представницима скупштина станара са Вождовца.

Окупљене су поздравили Андреа Радуловић, заменик председника Скупштине града Београда; Драгомир Петронијевић члан Градског већа; Марко Сарић, потпредседник ГО Вождовац и Милан Тодић члан Већа ГО Вождовац, захваливши се грађанима што су се одазвали позиву и препознали значај оваквих скупова.

У разговору са представницима скупштина станара, Андреа Радуловић је пружала одговоре на питања која су јој постављали окупљени грађани и појашњавала начине и указивала на смернице за разрешење инфраструктурних и комуналних проблема.

Драгомир Петронијевић је током разговора са окупљеним грађанима истакао да је основни задатак градске власти да поступају као сервис грађана и да им буду на услузи, и нагласио да је Град спреман да размотри све захтеве грађана и скупштина станара.

Марко Сарић и Милан Тодић су настојали да узоркују најзначајније проблеме и понуде начин сарадње за разрешење истих. Такође, у обзир су узети предлози и сугестије које имају за циљ уређење зелених површина, паркова, дечијих игралишта, као и предлози за повећање безбедности учесника у саобраћају, посебно најмлађег нараштаја. У крајње конструктивној атмосфери, која је резултирала, како сврсиходним и целисходним предлозима станара, тако и слухом представника Града и Општине за њихове предлоге, закључено је да овакви скупови могу имати за циљ повећање квалитета живота и безбедности грађана Вождовца.

Представници градских и општинских власти сагласили су се са окупљенима да је непосредан дијалог неопходан за подизање квалитета рада Општине, и упутили их да све своје примедбе, сугестије и предлоге могу доставити на адресу ГО Вождовац и да ће сви предлози бити разматрани.

На овај начин установљена је добра пракса за будуће поступање градских и општинских власти у циљу уређења Вождовца. За све иницијативе које нису у надлежности Општине, представници општинских власти обавезали су се да ће у сарадњи са градским властима настојати да их реализују. Такође, истакнута је добра сарадња општинских и градских власти која је резултирала бројним акцијама, од разрешења комуналних до инфраструктурних проблема. Безрезервна подршка Града и јасно изражена воља општине Вождовац да помогну грађанима, препозната је код преставника скупштина станара и у том контексту станари ће тежити да у што већој мери сарађују са Општином, како би указали на проблеме и заједно приступили разрешењу истих.

Поделите вест: