ОТВОРЕН ЈОШ ЈЕДАН ВРТИЋ НА ВОЖДОВЦУ

Градски менаџер Горан Весић и председник ГО Вождовац Александар Савић, заједно са својим сарадницима, присуствовали су данас отварању вртића „Звончица” у насељу Браће Јерковић.

Како би смањила дефицит места у вртићима, општина Вождовац је финансирала адаптацију МЗ „Браће Јерковић“ и пренаменом овог простора обезбедила нова места вождовачким малишанима.

Поред санације крова објекта, урађени су и комплетни радови на унутрашњем уређењу простора: канализациона и водоводна инсталација, браварија, хидроизолација подова и изолација.

Градски менаџер Горан Весић изразио је задовољство што је простор некадашње месне заједнице адаптиран и прилагођен за 50 деце.

– На иницијативу општине Вождовац, овај простор, који годинама ничему није служио, адаптирали смо у простор за децу. Овај објекат није био завршен у време када је спроведен конкурс за упис деце у вртић, тако да смо добили додатних 50 места. Наша стратегија је да, осим великих пројеката изградње обданишта, односно простора за смештај деце, адаптирамо пуно малих простора у сарадњи са донаторима и општинама. Тако бисмо олакшали родитељима, јер би деца била смештена у објекте у крајевима где живе – истакао је Весић.

Према његовим речима, у Рипњу ће простор месне заједнице такође бити адаптиран у место за смештај деце јер, како је додао, у том делу града има једно мало и неусловно обданиште.

– Решавамо ове проблеме, тако да у наредних неколико година ниједно дете не би требало да чека на место у вртићу. Затекли смо готово 5.000 недостајућих места у обдаништима, а сада активно решавамо и тај проблем. Укључили смо и приватне вртиће у тај систем, али радимо то и на начин да просторе који ничему нису служили адаптирамо за децу – објаснио је Весић.

Председник општине Вождовац Александар Савић изразио је велико задовољство што се данас отвара овако леп простор за смештај 50 деце и истакао је да ће Општина у сарадњи са Секретаријатом за образовање и дечју заштиту оспособити простор за децу у Рипњу и Јајинцима.

– Као одговорна општинска власт трудићемо се да и у наредном периоду проналазимо просторе који нису били функционални и само су трошак. Надам се да ће листа уписане деце на Вождовцу бити већа, те да ће и задовољство наших грађана бити веће – нагласио је Савић.

Новоотворени вртић “Звончица” налази се на адреси Мештровићева 34 у вождовачком насељу Браће Јерковић.

Поделите вест: