ТРЕЋИ ВОЖДОВАЧКИ ПОСЛОВНИ ФОРУМ

Трећи радни састанак представника релевантних државних институција и привредника – Вождовачки пословни форум, одржан је 29. маја у сали Већа Градске општине Вождовац, а координатор пројекта је саветник председника Општине Вук Мирчетић.

Представници Града Београда, Савета за запошљавање, Националне службе за запошљавање и Секретаријата за привреду Града су присутним привредницима појаснили детаље у вези са могућношћу остваривања права на субвенције.

Овогодишњи Форум отворио је члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Драгомир Петронијевић, при чему се захвалио присутнима на одзиву и похвалио организацију Форума и посебну ангажованост општине Вождовац у реализацији пројеката који се тичу помоћи привредницима и запошљавања. Истакао је да Град, Општина, Секретаријат, Национална служба за запошљавање и Министарство за привреду сада раде заједно како би се створио систем функционисања привреде са јасно дефинисаним правилима. „Општина Вождовац је прва београдска општина која је самостално реализовала један привредни форум, који би указао и помогао привредницима да унапреде своје пословање а тиме ојачају и привреду Србије“, истиче Петронијевић.

Помоћник секретара за привреду Тања Поповић, говорила је о конкурсу давања субвенција привредним субјектима са територије Београда, који је отворен 28. маја. Циљ програма је давање подстицаја бољем пословању. Навела је да у оквиру ГО Вождовац постоје услови за отварање шалтера за привреду, који би био још један од канала комуникације привредника са релевантним институцијама. Истакла је и да је битно да привредници што пре конкуришу за добијање субвенција, како би добили што боље услове.

VozdForum3

Самостални стручни сарадник Секретаријата Невенка Суботић, представила је упутство за пријаву и тачан списак тендерских докумената.

Шеф одсека за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Националне службе за запошљавање Срђан Андријанић је такође похвалио сарадњу свих институција ради унапређења привреде Србије и навео да је буџет за давање субвенција већи него претходних година. Андријанић је присутним привредницима појаснио детаље у вези са запошљавањем лица са инвалидитетом и субвенцијама које привредници могу да остваре.

Организатор програма за запошљавање Националне службе Ирена Мирковић је презентовала субвенције за отварање нових радних места и запошљавање лица са евиденције НСЗ-а, док је начелник одељења за додатно образовање и обуку Никола Матић говорио о програмима за додатно образовање. Посебно се осврнуо на програме обуке на захтев послодавца, програм стицања практичних знања, као и о стручним праксама.

Ово је трећи Вождовачки пословни форум, који се реализује од 2014. године, а ове године су привредници показали изузетну заинтересованост, што овогодишњи Форум чини најпосећенијим до сада.

Поделите вест: