KAMPANjA U CILjU PREVENCIJE MALIGNIH BOLESTI

U želji da se podigne svest građana o važnosti prevencije raka, Gradska opština Voždovac Dom zdravlja “Voždovac”, Udruženje pacijenata obolelih od raka debelog creva i jetre, Udruženje “Ilco”, tokom vikenda organizovali su akciju postavljanjem makete debelog creva pored dušanovačkog platoa.

Cilj kampanje je smanjenje broja novoobolelih i broja umrlih od malignih oboljenja, što se može postići ukoliko svaki pojedinac razvije svest o odgovornosti za vlastito zdravlje i značaju preventivnih pregleda.

Zainteresovani građani imali su priliku da prođu kroz ovu maketu i pogladaju kako izgledaju prekancerozne lezije, informišu se o zdravim stilovima života i rizicima za nastanak oboljenja. Takođe, pružene su im usluge male dijagnostike – kontrola nivoa šećera u krvi i merenje pritiska.

Ispred Gradske opštine Voždovac u akciji su uzeli učešće: članovi Veća Miloš Stojanović i Ana Ćirić, kao i Kancelarija za mlade opštine Voždovac.

Ovom prilikom Miloš Stojanović istakao je izuzetnu saradnju sa Sekretarijatom za zdravstvo i Domom zdravlja ”Voždovac”, i najavio skoro otvaranje nove ambulante u Kumodražu 2, sa kojom će se obezbediti brža i efikasnija zdravstvena zaštita stanovnika ovog naselja.

Podelite vest: