КАМПАЊА У ЦИЉУ ПРЕВЕНЦИЈЕ МАЛИГНИХ БОЛЕСТИ

У жељи да се подигне свест грађана о важности превенције рака, Градска општина Вождовац Дом здравља “Вождовац”, Удружење пацијената оболелих од рака дебелог црева и јетре, Удружење “Ilco”, током викенда организовали су акцију постављањем макете дебелог црева поред душановачког платоа.

Циљ кампање је смањење броја новооболелих и броја умрлих од малигних обољења, што се може постићи уколико сваки појединац развије свест о одговорности за властито здравље и значају превентивних прегледа.

Заинтересовани грађани имали су прилику да прођу кроз ову макету и погладају како изгледају преканцерозне лезије, информишу се о здравим стиловима живота и ризицима за настанак обољења. Такође, пружене су им услуге мале дијагностике – контрола нивоа шећера у крви и мерење притиска.

Испред Градске општине Вождовац у акцији су узели учешће: чланови Већа Милош Стојановић и Ана Ћирић, као и Канцеларија за младе општине Вождовац.

Овом приликом Милош Стојановић истакао је изузетну сарадњу са Секретаријатом за здравство и Домом здравља ”Вождовац”, и најавио скоро отварање нове амбуланте у Кумодражу 2, са којом ће се обезбедити бржа и ефикаснија здравствена заштита становника овог насеља.

Поделите вест: