POTPISAN SPORAZUM O BRATIMLjENjU OPŠTINA VOŽDOVAC I NEVESINjE

Pomoćnik predsednice Opštine Voždovac Milijan Andrić u prisustvu članova Veća Opštine i načelnik Opštine Nevesinje Milenko Avdalović danas su u okviru svesrpskog sabora “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska” potpisali Sporazum o bratimljenju, tačnije Memorandum o saradnji iz oblasti privrede, ekonomije, turizma, kulture, sporta i drugih.
“Nama je izuzetna čast što je Opština Voždovac danas domaćin gospodinu Milenku Avdaloviću i njegovoj delegaciji.
Cilj Sabora je da pokažemo da smo jedno, nikom ništa da oduzimamo, druge da poštujemo, a svoju slobodu da čuvamo. Želimo da se zahvalimo svim Srbima, pojedincima i našim ambasadama koji su dali doprinos da Rezolucija o Srebrenici bude sa što manje glasova izglasana. Neka ovaj Sabor bude kamen temeljac dobrih svesrpskih odnosa za sve nove generacije” izjavio je pomoćnik predsednice Milijan Andrić.
Na zajedničkoj sednici dve Vlade koja je održana u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika usvojen je nacrt Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda. Cilj Sabora je pokazivanje jedinstva uz poštovanje drugih. Od 2020. godine obeležava se Dan srpskog jedinstva, a 15. februara sledeće godine počeće obeležavanje Dana državnosti Srbije i Republike Srpske.

 

Podelite vest: