УРУЧЕНЕ БОРАЧКЕ ЛЕГИТИМАЦИЈЕ НА ВОЖДОВЦУ

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сања Лакић и председница Градске општине Вождовац Ивана Томић Илић уручиле су данас преко 140 борачких легитимација вождовачким борцима.

Помоћница министра Сања Лакић захвалила се борцима који су дали допринос и учешће у одбрани отаџбине и нагласила да ова легитимација омогућава остваривање одређених повластица у свакодневном животу. „До сада смо највећи број легитимација поделили овде на Вождовцу. Ово је једна врста картице попуста у бројним друштвено корисним компанијама, не само на Вождовцу, Београду него и широм Републике Србије. Легитимација је увертира онога што ви по Закону о борцима заслужујете од пре неколико година, а то је национално признање у виду борачке споменице. Нећу ни сада пропустити да кажем две речи, а то су „хвала“ и „извините“ јер то „хвала“ долази скоро три деценије после. Такође, оно што можемо да помогнемо на нивоу општине је адаптација, реконструкција, санација или подизање новог ратног меморијала“, истакла је Лакић.

Председница Општине Ивана Томић Илић истакла је да и Општина Вождовац жели да се прикључи иницијативама Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања које помаже у подизању споменика хероини Милунки Савић.“Знам зашто је највећи број борачких легитимација подељено на нашем Вождовцу зато што сам девета генерација Вождовчана, зато што знам да овде живе најхрабрији људи попут наших славних предака Војводе Степе, Васе Чарапића, вожда Карађорђа, Милунке Савић и других. Желим да вам се захвалим још једном на свему“, истакла је Томић Илић.

Помоћница министра Сања Лакић је на крају позвала и све борачке организације да прате сајт Министарства где ће од 15. марта бити расписан Јавни позив за бањско-климатски опоравак.

Поделите вест: