Mart – Mesec borbe protiv raka ,,Znanjem do smanjenja rizika“

Nacionalni mesec borbe protiv raka, čije je obeležavanje po ustaljenoj tradiciji ima za cilj naglašavanje prevencije malignih bolesti, donosi i dodatnu dimenziju kroz koju se na sveiobuhvatan način podiže svest o važnosti sistematskog pristupa u borbi protiv raka.

Usmeravanje zdravstveno-promotivnih aktivnosti u ovom smeru tokom meseca marta, treba da doprinese ustaljivanju i prihvatanju zdravih stilova života u populaciji, pojača svest o važnosti preventivnih pregleda ali i dodatno osnaži uverenje da je za dobru kontrolu malignih bolesti u jednom društvu, neophodna uključenost svih njegovih ključnih činilaca.

U organizaciji Službe za polivalentnu patronažu tokom marta meseca 2024. godine od 7:30 do 10:00 časova, u “Kutku zdravlja” (ul. Ustanička 16, u holu kod laboratorije) i u istom terminu ,,Kutak zdravlja 2“ (ul.B.Oslobođenja 86a, amb. Jajinci) i kroz rad u porodicama biće pruženi sledeće usluge/sadržaji:

• Savetovanje o primeni intervencija u životnom stilu: prestanak pušenja,
ograničavanje konzumiranja alkohola, izbegavanje suvišnog izlaganja suncu, zadržavanje prosečne težine, konzumiranjem zdrave hrane, vežbanje, kao i zaštitom od infekcija koje se mogu razviti u rak.
• Ukazivanje na značaj ličnog učešća pojedinca u borbi protiv raka
• Podizanje svesti građana o značaju preventivnih pregleda, ranog otkrivanja bolesti čiji se ishod može poboljšati adekvatnim lečenjem, negom i rehabilitacijom uz odgovarajuće zbrinjavanje.
• Podela promotivnog materijala vezanog za unapređenje zdravlja i prevenciju
obolevanja

Podelite vest: