Besplatno odnošenje kabastog i elektronskog otpada

JKP „Gradska čistoća” svakog prvog vikenda u mesecu organizuje akciju besplatnog odnošenja kabastog i elektronskog otpada, pa će tako biti i tokom dana vikenda, 2. i 3. marta, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Beograđani svakog prvog vikenda u mesecu svoje nepotrebne kabaste i elektronske predmete, poput kauča, ormara, komoda, stolova, starih televizora, računara, frižidera, šporeta i drugih kućnih aparata, mogu da odlože pored najbližih kontejnera ili ispred svojih dvorišta odakle će ih ekipe „Čistoće” u potpunosti besplatno ukloniti.

O količini otpada i lokaciji na kojoj će odložiti kabasti i elektronski otpad, potrebno je da sugrađani obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova, ili na brojeve telefona na pogonima „Gradske čistoće” u opštinama u kojima žive, i to radnim danima i prvog vikenda u mesecu od 6 do 13.30 časova.

Ostalim danima u mesecu građani mogu na dva načina odložiti svoj kabasti i elektronski otpad:

a) mogu ga sami odneti na pogon Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” u opštini na kojoj žive svakog radnog dana od 8 do 13.30 časova.
b) ostalim radnim danima Beograđani mogu pozvati ekipe JKP-a „Gradska čistoća” na pomenute brojeve telefona i obavestiti ih o količini otpada i mestu na kojem su ga odložili. Ekipe „Gradske čistoće” će doći i ukloniti kabasti i elektronski otpad sa prijavljenih lokacija, ali ostalim danima ova usluga se naplaćuje.

Zato iz ovog gradskog preduzeća apeluju na sugrađane da budu odgovorni i iskoriste ovu akciju, kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se usluga transporta naplaćuje.

Broj telefona  JKP „Gradska čistoća”  pogon Voždovac- 011/2882-916.

Podelite vest: