У ПОСЕТИ ИНСТИТУТУ ЗА МОЛЕКУЛАРНУ ГЕНЕТИКУ И ГЕНЕТИЧКО ИНЖИЊЕРСТВО -БУДУЋНОСТ СЕ РАЗВИЈА НА ВОЖДОВЦУ

Председница Општине Вождовац Ивана Томић Илић и проф. др Никола Ћурчић са сарадницима посетили су Институт за молекуларну генетику и генетичко инжињерство Универзитета у Београду где су  се у разговору са директорком Института  др Иваном Страхинић  и запосленима упознали са истраживањима и пројектима којима се бави Институт.

На невероватним истраживањима која се тичу наше нације и државе, а које подржавају председник Србије Александар Вучић и Влада Републике Србије, тренутно ради 170 запослених од којих је 150 научника и истраживача.

Функционери Општине Вождовац  дали су пуну подршку раду Института и најавили спремност да се укључе у све даље активности које се тичу развоја и изградње БИО4 Кампуса са чијим пројектом су се упознали.

Они су такође изразили велико задовољство што ће се овај кампус  градити на Вождовцу. То ће бити први овакав кампус у Југоисточној Европи и препознатљива тачка на глобалној мапи истраживања и развоја у областима биомедицине (4P Мedicinе-Preventive, Predictive, Personalized, Participative), биоинформатике, биотехнологије и биодиверзитета. (БИО4)

Планирано је да на једном месту буду три факултета Универзитета у Београду, осам научних института, Научно-технолошки парк Београд, Центар за идеје, истраживачко-развојни центри компанија, као и Центар за експерименталне животиње (виваријум), објекти за изнајмљивање привреди, али и смештајни објекти за гостујуће предаваче, професоре и студенте.

Кампус ће окупити око две хиљаде запослених и пет хиљада студената на једном месту са циљем да буде дом целом спектру модерних дијагностичких алата, који су такође и важан део сваког истраживања.

Поделите вест: