ЕВРОПСКИ ШКОЛСКИ СПОРТСКИ ДАН НА ВОЖДОВЦУ

Српски савез професора физичког васпитања и спорта у сарадњи са EUPEA (European Physical Education Association) уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја организује ЕВРОПСКИ ШКОЛСКИ СПОРТСКИ ДАН (European School Sports Day-ESSD).

Европски школски спортски дан је паневропска иницијатива која има за  циљ промоцију физичке активности на међународном нивоу и укључивање што већег броја деце и младих у процес физичког вежбања.

Тема овогодишње манифестације је повезивање екологије и вежбања. У то име, организован је „Зелени дан у спорту“ где се кроз спортске активности подржава екологија, односно развој свести код деце о заштити животне средине.

Тема овогодишње манифестације је повезивање екологије и вежбања. У то име, организован је „Зелени дан у спорту“ где се кроз спортске активности подржава екологија, односно развој свести код деце о заштити животне средине.Ученици, од првог до четвртог разреда,  ОШ „Змај Јова Јовановић” организовали су станице са рециклажом и сакупљање чепова. Као спортска активност организована је  пешачка тура до Бањичке шуме, а као биолошка секција организовано је тражење биљних и животињских врста.

Циљ данашњег дана у целој Европи је да, минимум 2022 метра, пређе свако дете и тиме, барем на данашњи дан издвоји време за физичку активност.

У овој манифестацији учестовали су и чланови Већа Градске општине Вождовац, Бојана Јакшић, задужена за школство, као и Драган Рајић задужен за екологију који су разговарали са ученицима и истакли значајност спорта кроз природу.

Поделите вест: