У АКЦИЈИ „ПРОБЛЕМ МАЊЕ“ УКЛОЊЕНА ДЕПОНИЈА НА БАЊИЦИ

Као пример добре сарадње грађана и Општине Вождовац данас је уклоњена још једна депонија у урбаном делу Вождовца, између улица Булевар ослобођења, Бебелове и Саве Машковића. У акцији „Проблем мање“ очишћено је 100 кубика смећа захваљујући реакцији заменика градоначелника Београда Горана Весића, секретара Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарка Главашу, директора ЈКП „Градска чистоћа“ Марка Попадића и председнице Вождовца Иване Томић Илић.

„Чувамо наш Вождовац, али један мањи број људи упорно прави депоније. Важно је да грађани узму учешће пријавама. Када год очистимо депонију – смеће је сутрадан ту. Када поставимо камере, само пронађу прво следеће слободно место. Зато чувајмо нашу Општину, пријавите депонију и слободно када их видите фотографишите и пошаљите: zamenik.gradonacelnika@beograd.gov.rs , komunalna.milicija@beograd.gov.rs или prijavianonimno@vozdovac.rs. Захваљујем се свима који су допринели да Вождовац буде чистије место за живот“, рекла је председница Вождовца Ивана Томић Илић.

Према речима заменика градоначелника Београда Горана Весића планира се да се очишћени део природе претвори у парк. Он je нагласио да је неопходно да се промене законски прописи, на којима Град инсистира, те да казне буду много веће за оне који праве депоније.

Директор Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” Марко Попадић апеловао је на све суграђане да не стварају „дивље” депоније, а да новац који се улаже у чишћење депонија може бити уложен у друге, корисније ствари за грађане.

Поделите вест: