ПРЕВЕНТИВНА АКЦИЈА „У ПРИРОДУ ПО ЗДРАВЉЕ“ ОДРЖАНА НА АВАЛИ

Дом здравља „Вождовац“ организовао је данас у дворишту цркве Светог деспота Стефана Лазаревића на Авали превентивну акцију провере здравља свих посетилаца ове прелепе планине.

Грађани су данас у великом броју контролисали крвни притисак, вредности шећера у крви, пулс и БМИ, ЕКГ мониторинг, попуњавали тестове “Колико сте физички активни” и “Никотинска зависност” и разговарали са докторима о правилној исхрани, свакодневној физичкој активности, штетности удисања дуванког дима, штетности прекомерне конзумације алкохола и психоактивних супстанци, очувању менталног здравља, избегавању сувишног излагања сунцу и заштити од крпеља.

Такође, приказана је и едукација кардио-пулмоналне реанимације – демонстрација на лутки у организацији Црвеног крста. Директорка ДЗ „Вождовац“ Невенка Величковић сматра да су овакве активности прекопотребне јер грађани поред боравка у природи када се стрес смањује, а здравље побољшава, могу и да ураде контроле и добију савете од лекара за здравствене потешкоће које имају или да се превентивно информишу. Општина Вождовац подржава акције које су усмерене на побољшању здравља и позива грађане да посете природне лепоте које се налазе на Вождовцу.

Поделите вест: