ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ЗА МАРУ“

Драги Вождовчани,

Мари Хавиже са Вождовца је потребна наша помоћ, болује од церебралне парализе. Она је рођена превремено, у седмом месецу трудноће. По рођењу је реанимирана. Услед неразвитка респираторних органа, прошла је кроз тежак облик хипоксије што је за последицу имало оштећење централног нервог система. До сада је имала операцију очију (страбизам), а два пута је подвргнута операцији тетива (фибротомија по Улзибату). Ментално је очувана и врло интелигентна.

Уз велики труд и рад, Мара је данас функционална и близу самосталног хода. Редовно иде на физикалне терапије, што изискује много новца. Средства су јој потребна за још једну операцију тетива (селективна дорзална ризотомија) у болници “Children’s hospital” у Сент Луису (САД). Ова операција помоћи ће Мари да самостално стоји, што је предуслов за самосталан ход. Цена операције износи 46.000 УСД. Недостаје 550.000,00 РСД.

Дани пролазе, време је ограничено. Мара се радује свакој новој донацији. Сваки динар јој доноси наду да ће једном самостално ходати.

Позивамо вас да сви заједно помогнемо овој храброј и упорној девојчици да настави борбу за самосталан живот. Све информације везане за донације можете добити путем телефона 063/ 354-282 (Мирјана Хавижа).

Поделите вест: