ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА У ДЗ „ВОЖДОВАЦ“

У Дому здравља „Вождовац“ данас је почела вакцинација Вождовчана старијих од 75 година, који су изразили интересовање да приме вакцину.

Како се не би стварале непотребне гужве и испоштовале све епидемиолошке мере, они су контактирани преко Канцеларије за електронску управу поруком на имејл или на број телефона са подацима када и где да дођу и у колико часова да се вакцинишу.

Након ове старосне групе, према плану вакцинације биће вакцинисани Вождовчани старости од 64 до 74 година.

В.Д. директора ДЗ „Вождовац“ др Невенка Величковић рекла је да је вакцинација најделотворнији начин заштите појединаца и заједнице, а крајњи циљ на глобалном плану јесте искорењивање ковид инфекције која може да има тежак ток са трајним последицама по здравље.

„Вакцинација је од пресудног значаја за здравље читаве нације. Вирус ће проћи, али оно што желимо да заувек остане у нашем друштву, расте и развија се, јесте солидарност, међусобна брига и подршка за све наше грађанке и грађане“, рекла је др Невенка Величковић.

Она се посебно захвалила Општини Вождовац на међусобној сарадњи, агилности и солидарности која, како је рекла, „не изостаје ни у овим данима“.

Поделите вест: