БЕСПЛАТНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ВОЖДОВЧАНЕ У „ШУМИЦАМА“

Талентовани и радознали Вождовчани имају прилику да се укључе у рад неколико бесплатних креативних радионица које се одржавају у Установи вождовачки центар „Шумице“, Устаничка 125. Члан Градског већа Драгомир Петронијевић, председница Градске општине Вождовац Ивана Томић Илић и директорка Установе вождовачки центар „Шумице“ Александра Миловановић, присуствовали су обукама из технике макетарства и моделарства и Школе филма „Први кадар“.

Ивана Томић Илић, чијим је залагањем Општина Вождовац обезбедила средства за покретање креативних радионица, истакла је да „Шумице“ после готово две деценије треба опет да негују културна догађања и да кроз едукацију млади уметници стекну вештине које ће им одредити професију или хоби. Директорка Установе вождовачки центар „Шумице“ је са гостима обишла кабинет у коме су полазници на првом часу учили напредне технике израде макета, од минијатурних модела до израде реплика разноврсних предмета.

„ Имамо групу деце која су заинтересована за припреме за средњу школу. Подстичемо њихову креативност и учимо их да труд може створити задивљујуће креације. Млади људи који похађају Филмску школу „Први кадар“ савладаће знања за будуће послове и занимања, уживајући у филмској уметности“, истакла је директорка „Шумица“.

Наредних дана љубитељи сликарства (стакло и текстил), музике, ткања и веза, декупаж технике и израде накита почеће са радом. Сваки предмет који буду замислили постаће инспирација за израду свог оригиналног дела, а сваки полазник развиће машту, креативност и открити таленат.

Заинтересовани грађани могу се пријавити на следеће бројеве телефона: 011/3472-947 и 011/3472-957. Учиће од најбољих едукатора који ће са полазницима проћи кроз све кораке учења и стварања. Радионице  се одвијају у складу са поштовањем прописаних  епидемиолошких мера заштите.

Поделите вест: