DONACIJA KNjIGA UDRUŽENjU ADLIGAT

Danas su članovi i volonteri Saveta za mlade GO Voždovac, uz podršku opštine Voždovac i predsednice Ivane Tomić Ilić, donirali preko 800 knjiga Udruženju Adligat u sklopu kojeg se nalazi Muzej srpske književnosti i Muzej knjige i putovanja.

Narodni poslanik i član Udruženja Adligat Vuk Mirčetić se zahvalio Opštini Voždovac, kao i predsednici Saveta za mlade GO Voždovac Dušici Jovanović i inicijatoru ove akcije Milanu Đorđeviću članu Saveta za mlade GO Voždovac.

“Nastavili smo dugogodišnju saradnju koju je imala GO Voždovac i Udruženje. Mi već godinama doniramo knjige, a samo danas smo donirali preko 800 knjiga”, rekao je Mirčetić i dodao da su mladi Voždovčani prepoznali značaj ove institucije i da saradnja mladih i Adligata tek počinje.

Predsednik Udruženja Adligat Viktor Lazić, isatakao je da je ovo bila donacija u okviru akcije “Milion knjiga za Srbiju” u okviru koje je poklonjeno skoro milion knjiga raznim državnim institucijama.

“Udruženje poslednjih 10 godina radi na ovoj Opštini i postiže vrlo značajne rezultate na koje smo ponosni. Postali smo jedno značajno Udruženje, ne samo na Voždovcu i Srbiji, nego i u celom svetu. To je dobrim delom postignuto i podrškom koju smo imali na lokalu zahvaljujući predsednici GO Voždovac Ivani Tomić Ilić i Vuku Mirčetiću, ali i veoma kvalitetnom saradnjom koju imamo sa Opštinom. Uvek smo tu da pomognemo Opštini u svakoj akciji koju organizujr, jer nam znači da znamo da imamo na koga da se oslonimo”, poručio je Lazić.

Članovi Saveta za mlade imali su priliku da obiđu ceo Muzej, a na čarobno putovanje kroz Muzej proveo ih je potpredsednik Udruženja Adligat Branislav Lazić, koji im je tom prilikom održao i mali čas istorije i upoznao ih sa svim znamenitostima koje Udruženje poseduje.

Podelite vest: