ДОНАЦИЈА КЊИГА УДРУЖЕЊУ АДЛИГАТ

Данас су чланови и волонтери Савета за младе ГО Вождовац, уз подршку општине Вождовац и председнице Иване Томић Илић, донирали преко 800 књига Удружењу Адлигат у склопу којег се налази Музеј српске књижевности и Музеј књиге и путовања.

Народни посланик и члан Удружења Адлигат Вук Мирчетић се захвалио Општини Вождовац, као и председници Савета за младе ГО Вождовац Душици Јовановић и иницијатору ове акције Милану Ђорђевићу члану Савета за младе ГО Вождовац.

“Наставили смо дугогодишњу сарадњу коју је имала ГО Вождовац и Удружење. Ми већ годинама донирамо књиге, а само данас смо донирали преко 800 књига”, рекао је Мирчетић и додао да су млади Вождовчани препознали значај ове институције и да сарадња младих и Адлигата тек почиње.

Председник Удружења Адлигат Виктор Лазић, исатакао је да је ово била донација у оквиру акције “Милион књига за Србију” у оквиру које је поклоњено скоро милион књига разним државним институцијама.

“Удружење последњих 10 година ради на овој Општини и постиже врло значајне резултате на које смо поносни. Постали смо једно значајно Удружење, не само на Вождовцу и Србији, него и у целом свету. То је добрим делом постигнуто и подршком коју смо имали на локалу захваљујући председници ГО Вождовац Ивани Томић Илић и Вуку Мирчетићу, али и веома квалитетном сарадњом коју имамо са Општином. Увек смо ту да помогнемо Општини у свакој акцији коју организујр, јер нам значи да знамо да имамо на кога да се ослонимо”, поручио је Лазић.

Чланови Савета за младе имали су прилику да обиђу цео Музеј, а на чаробно путовање кроз Музеј провео их је потпредседник Удружења Адлигат Бранислав Лазић, који им је том приликом одржао и мали час историје и упознао их са свим знаменитостима које Удружење поседује.

Поделите вест: