ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ ЗА НАЈРАСПЕВАНИЈЕ ОДЕЉЕЊЕ НА ВОЖДОВЦУ

Ученици  трећег разреда ОШ „Карађорђе“ и ове године однели су победу на општинском такмичењу за најраспеваније одељење извођењем композиције „Пева срце твоје“. Као награду за прво место добили су плакету „Златни славуј“ и право да наступе на предстојећем градском такмичењу.

Професорке Музичке школе „Петар Коњовић“ које су чиниле жири, друго место доделиле су школама „Ђура Даничић“, „Доситеј Обрадовић“ и „Данило Киш“, а треће место припало је ученицима школа „Бранислав Нушић“ и „Васа Чарпић“.

На 51. такмичењу, које је одржано данас у  „Вождовачком центру – Шумице“, наступило је  шест одељења трећих и четвртих разреда, са две композиције, од којих је једна изворна народна песма, а друга је дечја забавна песма.

Ове године деца су припремила песме: „ Вишњичица род родила“, „Копа цура виноград“, „Росна ливада“ , Перголезијев „Има један цветак жути“, „Пева срце твоје“  Војкана Борисављевића и друге нумере компоноване за дечији хор.

У име Општине Вождовац, натпевавање ученика пратио је члан  Већа Бојан Младеновић, који је у обраћању малишанима поздравио њихов труд и музички таленат. У име „Вождовачког центра -Шумице“ мале такмичаре поздравио је помоћник директора Предраг Вуковић „Пеђолино“.

Такмичење су и ове године организовали Пријатељи деце и Дечији савез општине Вождовац заједно са Музичком школом „Петар Коњовић“, сa циљем да се афирмише дечје ставралаштво и да код младих негује љубав и таленат према квалитетној музици.

Поделите вест: