URUČENE ZNAČKE I ZAHVALNICE VOJNICIMA NA DOBROVOLjNOM SLUŽENjU VOJNOG ROKA

U Centru Ministarstva odbrane Voždovac u sredu, 23. oktobra održana je ceremonija svečanog uručenja Značke vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka i Zahvalnice otadžbine.

Na svečanosti su uručena priznanja vojnicima koji su od 01.09.2018. do 28.02.2019. godine dobrovoljno odslužili vojni rok, sa teritorija gradskih opština Voždovac, Vračar, Savski venac, Mladenovac i Sopot, koje od marta 2018. godine pokriva Centar MO Voždovac.

Mlade dobrovoljce je pozdravio načelnik Centra potpukovnik Zoran Petković, poručivši da je biti vojnik sveta dužnost, dužnost da se brani otadžbina, porodica, dom. „Vi ste najbolja reklama za dobrovoljno služenje vojnog roka i vaš primer pokazuje mladim ljudima šta je pravi i pošten izbor u životu. Siguran sam da će se mnogi vaši prijatelji i rođaci odlučiti da obuku uniformu“ – rekao je načelnik Petković vojnicima.

Na ovaj način Ministarstvo odbrane i Centar Voždovac vojnicima odaje zahvalnost i priznanje, sa željom da budu primer ostalim mladim ljudima i generacijama koje dolaze da slede njihov put i pokažu da su dostojni vojničkog poziva kao što su to oni učinili.

Svečanosti je prisustvovao i član Veća opštine Voždovac Momir Ćirović.

Podelite vest: