MEĐUNARODNA KONFERENCIJA OMBUDSMANA U NOVOM SADU

Skup lokalnih i regionalnih ombudsmana, kao i ombudsmana iz država Evropske unije održan je u Novom Sadu od 7. do 9. oktobra 2019. godine u organizaciji zaštitnika građana Grada Novog Sada, a u saradnji sa Misijom OEBSa u Srbiji, Pokrajinskim ombudsmanom i Udruženjem ombudsmana Republike Srbije.

Na trodnevnom skupu učestvovali su svi lokalni ombudsmani iz Republike Srbije, kao i četiri iz inostranstva i to iz Španije, Italije, Austrije i Nemačke. Ideja organizatora skupa bila je da se javnost upozna sa aktivnostima i radom zaštitnika građana u navedenim zemljama kao i iskustvima u radu lokalnih ombudsmana u Republici Srbiji.

Izlaganje lokalnog ombudsmana Gradske opštine Voždovac Vesne Gojković izazvalo je interesovanje prisutnih aktera obzirom da je tema posredovanja -medijacije i rad Centra za mirno rešavanje sporova Opštine Voždovac jedinstven primer u radu lokalnih ombudsmana. „Gradska opština Voždovac je prva lokalna zajednica koja je prepoznala značaj medijacije za građane, gde je i osnovan prvi Centar za mirno rešavanje sporova u Republici Srbiji“ – istakla je lokalni ombudsma Vesna Gojković na skupu.

Podelite vest: