ВОЛОНТЕРСКА АКЦИЈА „ХАЈДЕ ДА ОЧИСТИМО АВАЛУ“

У волонтерској акцији „Хајде да очистимо Авалу“, коју је организовала Америчка привредна комора  (AmCham), очишћено је омиљено излетиште Београђана и једна од најпосећенијих туристичких тачака престонице, авалско излетиште. Током акције очишћене су зелене површине око Авалског торња и реон Шупља стена, као и пешачка стаза до Авалског торња кроз шуму и аутомобилски пут до врха и назад.

Циљ спроведене акције био је да  сеподигне свест о кључним питањима животне средине и уклони регулаторне препреке које се односе на управљање отпадом, циркуларну економију и друга горућа питања еколошке политике и усклађивања домаћих прописа са регулативом ЕУ.

„Наша Авала зависи само од нас! Осим чишћења, циљ данашње акције јесте подизање свести о кључним питањима животне средине, а једно од њих је и управљање отпадом“– истакла је Андреа Радоњић, председавајућа Одбора за животну средину Америчке привредне коморе.

Чишћење Авале организовано је у склопу активности Одбора за заштиту животне средине Америчке привредне коморе и реализован је уз подршку Секретаријата за заштиту животне средине Града Београда, у сарадњи са компанијама чланицама AmCham, општином Вождовац, Шумском управом „Авала“, ЈКП „Градска чистоћа“, Планинарско-спортским клубом Балкан и волонтерима.

У фокусу Одбора до 2020. године су побољшање постојећег система управљања амбалажним отпадом, као и наставак дијалога са Министарством за заштиту животне средине, Агенцијом за заштиту животне средине и другим партнерима, са циљем јачања капацитета локалне самоуправе у овој области.

Поделите вест: