ПРОСЛАВА РАДОСТИ И ХУМАНОСТИ – ЈЕСЕЊИ ШКОЛСКИ ВАШАР НА ВОЖДОВЦУ

Јесењи вашар „Змај отвореног срца“ окупио је данас велики број ђака, родитеља, наставника, малишана, бака и дека у дворишту ОШ „Змај Јова Јовановић“ на Вождовцу где је, други пут за редом, одржана ова манифестација.

Ученици од I до VIII разреда изложили су  различите рукотворине направљене за ову прилику. На украшеним тезгама продавали су се магнети, украси за косу, вазе, чиније, кутије за накит, огрлице, минђуше, рамови за фотографије, држачи за оловке, цртежи и разне друге ситнице. Књиге су се размењивале на штанду „Књигољупци“ који су поставили ученици шестих разреда, док су девојчице које се баве модним дизајном изложиле своју колекцију хаљина.

Вашарску атмосферу употпунили су ходачи на штулама и жонглери, а за освежење и окрепљење могле су се купити мини крофне, кокице, шећерна вуна, „хот-дог“, лимунада и домаће кифлице и колачи које су родитељи и деца припремали код куће.

Манифестација „Змај отвореног срца“ замишљена је као прослава радости, хуманости  и повезивања школе са различитим институцијама, и људима из околине, али и као хуманитарна акција јер је новац прикупљен од продаје рукотворина намењен да се некоме помогне.

ОШ „Змај Јова Јовановић“ организовао је ово дешавање које афирмише позитивне вредности, подстиче децу на креативност, самосталан рад и предузетништво уз помоћ родитеља, донатора и ГО Вождовац.

 

Поделите вест: