PROSLAVA RADOSTI I HUMANOSTI – JESENjI ŠKOLSKI VAŠAR NA VOŽDOVCU

Jesenji vašar „Zmaj otvorenog srca“ okupio je danas veliki broj đaka, roditelja, nastavnika, mališana, baka i deka u dvorištu OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ na Voždovcu gde je, drugi put za redom, održana ova manifestacija.

Učenici od I do VIII razreda izložili su  različite rukotvorine napravljene za ovu priliku. Na ukrašenim tezgama prodavali su se magneti, ukrasi za kosu, vaze, činije, kutije za nakit, ogrlice, minđuše, ramovi za fotografije, držači za olovke, crteži i razne druge sitnice. Knjige su se razmenjivale na štandu „Knjigoljupci“ koji su postavili učenici šestih razreda, dok su devojčice koje se bave modnim dizajnom izložile svoju kolekciju haljina.

Vašarsku atmosferu upotpunili su hodači na štulama i žongleri, a za osveženje i okrepljenje mogle su se kupiti mini krofne, kokice, šećerna vuna, „hot-dog“, limunada i domaće kiflice i kolači koje su roditelji i deca pripremali kod kuće.

Manifestacija „Zmaj otvorenog srca“ zamišljena je kao proslava radosti, humanosti  i povezivanja škole sa različitim institucijama, i ljudima iz okoline, ali i kao humanitarna akcija jer je novac prikupljen od prodaje rukotvorina namenjen da se nekome pomogne.

OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ organizovao je ovo dešavanje koje afirmiše pozitivne vrednosti, podstiče decu na kreativnost, samostalan rad i preduzetništvo uz pomoć roditelja, donatora i GO Voždovac.

 

Podelite vest: