VOŽDOVAČKI ĐACI OTPUTOVALI ZA KEFALONIJU

Gradska opština Voždovac je u okviru ostvarene saradnje i bratimljenja sa Kefalonijom organizovala uzvratnu posetu učenika ovom grčkom ostrvu. Tako su danas, u pratnji direktora, na putovanje krenuli učenici Osme beogradske gimnazije i đaci sedmog i osmog razreda iz svih šesnaest voždovačkih osnovnih škola koji su ostvarili najbolji uspeh na republičkim  i sportskim takmičenjima protekle školske godine.

Školarcima je srećan put poželeo član Veća Opštine Momir Ćirović, a u uzvratnu posetu su krenuli i predsednik Skupštine Aleksandar Mirković, pomoćnik predsednika Andrijana Rusić i član Veća zadužen za školstvo Miloš Stojanović.

Đaci će se tokom petodnevnog boravka u Grčkoj družiti sa svojim vršnjacima iz Liceja u Liksuriju, obići sve znamenitosti ovog lepog grčkog ostrva, a domaćin će im biti počasni konzul Viktor Ruhotas, inače počasni građanin opštine Voždovac.

Deca i profesori sa Kefalonije prošle zime bili su gosti opštine Voždovac i prilikom te posete ostvarili prijateljske odnose sa Osmom beogradskom gimnazijom sa Voždovca, sa kojom će se prilikom predstojećeg susreta i pobratimiti.

Ostvarivanje ove posete je samo još jedna saradnja u nizu koju Gradska opština Voždovac kontinuirano ostvaruje sa ostrvom Kefalonija i kojih će u narednom periodu biti još mnogo.

Podelite vest: