ПИНОСАВА УСКОРО ПОСТАЈЕ СПОРТСКО НАСЕЉЕ

Подавалски део општине Вождовац који обилује богатом природом ускоро ће постати омиљено место за љубитеље спорта.
На иницијативу Градске општине Вождовац, на више од 63 хектара у насељу Пиносава биће изграђено 18 голф поља и отворена вежбалишта на трави и песку.

Председник Општине Александар Савић каже да је иницијативу покренуо пре три године и да је у плану изградња спортско-рекреативног комплекса.

„Ми улажемо у туризам и спорт и желимо да природно богатство које је посебно изражено у подавалском делу понудимо и грађанима кроз спортске садржаје. Поред спортско-рекреативног комплекса у Пиносави, имаћемо и ски стазу на Авали, укупне дужине око 550 метара, са пратећом скијашком инфраструктуром. Обнављамо спортске центре и отварамо игралишта, тако да ће Вождовац ускоро бити омиљено место сваког спортисте“, рекао је Савић.

Планом детаљне регулације за голф насеље у Пиносави, који је Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове Градске управе Града Београда ставио на јавни увид свим заинтересованим грађанима до 23. септембра, предвиђена је и реализација затворене спортске сале, тренинг сале, спортских полигона, аква парка и објеката пратећих комерцијалних делатности.
Овим планом обухваћен је део територије ГО Вождовац, улице Нова 4 и Авалска, као и део насеља Бели Поток који се налази у зони планиране саобраћајне петље Авала (Рипањ).

Поделите вест: