PINOSAVA USKORO POSTAJE SPORTSKO NASELjE

Podavalski deo opštine Voždovac koji obiluje bogatom prirodom uskoro će postati omiljeno mesto za ljubitelje sporta.
Na inicijativu Gradske opštine Voždovac, na više od 63 hektara u naselju Pinosava biće izgrađeno 18 golf polja i otvorena vežbališta na travi i pesku.

Predsednik Opštine Aleksandar Savić kaže da je inicijativu pokrenuo pre tri godine i da je u planu izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa.

„Mi ulažemo u turizam i sport i želimo da prirodno bogatstvo koje je posebno izraženo u podavalskom delu ponudimo i građanima kroz sportske sadržaje. Pored sportsko-rekreativnog kompleksa u Pinosavi, imaćemo i ski stazu na Avali, ukupne dužine oko 550 metara, sa pratećom skijaškom infrastrukturom. Obnavljamo sportske centre i otvaramo igrališta, tako da će Voždovac uskoro biti omiljeno mesto svakog sportiste“, rekao je Savić.

Planom detaljne regulacije za golf naselje u Pinosavi, koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave Grada Beograda stavio na javni uvid svim zainteresovanim građanima do 23. septembra, predviđena je i realizacija zatvorene sportske sale, trening sale, sportskih poligona, akva parka i objekata pratećih komercijalnih delatnosti.
Ovim planom obuhvaćen je deo teritorije GO Voždovac, ulice Nova 4 i Avalska, kao i deo naselja Beli Potok koji se nalazi u zoni planirane saobraćajne petlje Avala (Ripanj).

Podelite vest: