KOŠARKAŠKI TEREN „SAŠA OBRADOVIĆ“ OTVOREN U NASELjU MEDAKOVIĆ II

Proslavljeni košarkaš Saša Obradović otvorio je obnovljeni košarkaški teren u naselju Medaković 2, koji nosi njegovo ime.

Velika akcija kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru“, u saradnji sa GO Voždovac nastavljena je na adresi Radovana Simića Cige 16, gde je svečano otvoren 79. obnovljeni košarkaški teren. Igralište u ovom delu Beograda, na kom je Obradović napravio prve košarkaške korake, dobilo je potpuno nov izgled, specijalnu podlogu, konstrukcije, zglobne obruče, table i tribine.

Saša Obradović je istakao je da je velika čast što je dobio teren po svom imenu i u svom kraju.

„Velika čast za mene i moju karijeru. Zahvalio bih se svojoj zajednici, Medaku. Ovde sam došao kada nikoga nije bilo, ni Plavog mosta ni Medaka 3. Na ovom terenu sam počinjao svoje prve korake, hvala Mozzart-u što mi je omogućio tu veliku čast“, rekao je Obradović.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić zahvalio se kompaniji Mozzart što imaju razumevanja za sve mlade ljude na Voždovcu i celoj Srbiji i što jednom odgovornom politikom pomažu lokalne samouprave, naglasivši i da je ovo drugi teren koji su obnovili na Voždovcu.

„Velika zahvalnost i našem Saletu Obradoviću, legendi naše košarke. Videli ste koliko je ljudi došlo da ga podrži i izrazi duboku zahvalnost za sve ono što je učinio za našu košarku. Mi ćemo ovu akciju i dalje da nastavimo u onoj meri u kojoj nam Mozzart izađe u susret. Još jednom hvala kompaniji koja želi da naša deca što više vremena provode na terenima“, rekao je Savić.

On je dodao da Opština zaista mnogo pažnje posvećuje mladim sportistima  ulažući  u terene, opremu, manifestacije, sportske centre „Banjicu“ i „Šumice“.

„Trudićemo se da da tako ostane, da naša deca i dalje budu na terenima, da se bave sportom jer se na sportskom terenu prave najbolji sportisti“, rekao je Savić.

Direktor kompanije Mozzart Borjan Popović istakao je da su obnovljeni tereni primer da košarka u Srbiji nikada neće izaći iz mode.

„Ovo je 79. igralište koje smo obnovili, čime smo se svrstali u red najvećih akcija za omasovljenje i podršku srpskog sporta. Hvala Saši što je prepoznao značaj ove akcije i što je postao deo projekta. Hvala i gospodinu Saviću i njegovom timu što su nam pomogli da sve ovo ovako lepo izgleda. Idemo do konačnog cilja, a to je da obnovimo 100 košarkaskih terena u Srbiji“, rekao je Popović.

Na novom terenu prvi su zaigrali pioniri Crvene zvezde i Mega Bemaksa, a zatim su zaigrali i stari asovi Saša Obradović, Igor Rakočević, Duško Savanović i Marko Kešelj.

Za najboljeg igrača revijalne utakmice proglašen je Petar Avlijaš, košarkaš Mega Bemaksa, a on je kao nagradu dobio bronzanu medalju Saše Obradovića sa Evropskog prvenstva u košarci 1999.godine.

Takmičenjem u šutiranju trojki završena je svečanost, a prva tri najbolja šutera dobili su vredne novčane nagrade.

Podelite vest: