ПРОГРАМ ДАНА ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ 2019. НА ВОЖДОВЦУ

Градска општина Вождовац и ове године традиционално учествује у организацији Дана европске баштине у Републици Србији у оквиру којих ће на Вождовцу бити организована неколицина програма.

Програм на Вождовцу:

Понедељак, 23. септембар, у 13.00 часова Приказивање документарно – играног филма о др Арчибалду Рајсу – „Чујте Срби!“ за ученике средњих школа и постављање изложбе фотографија која сведочи о професионалном и хуманитарном раду др Рајса. Место: Осма београдска гимназија, Грчића Миленка  71

Уторак, 24. септембар, у 10.00 часова – Приказивање документарно-играног филма о др Арчибалду Рајсу- „Чујте Срби!“ за ученике основних школа и постављање изложбе фотографија која сведочи о професионалном и хуманитарном раду др Рајса.
Место: ОШ „Карађорђе“, Јове Илића 2.

Уторак, 24. септембар, у 10.00 часова – „Књижевно дело Данила Киша“ – разговор са ученицима школе која носи његово име. Уводничар наставник књижевности и Миливоје Павловић  из Удружења књижевника Србије.
Место: ОШ „ДАНИЛО КИШ“, Генерала Штефаника  6.

Петак, 27. септембар, у 11.00 часова – АДЛИГАТ- Музеј књиге и путовања, Јосипа Славенског 19 а, www.adligat.rs
Обилазак музеја књиге и путовања „Адлигат“, где се на преко хиљаду квадратних метара налази 12 просторија у којима су изложене књиге, легати, слике, збирке, и друго.
Пријава грађана путем мејла protokol@vozdovac.rs.
Обезбеђен је превоз од Општине Вождовац до Музеја и назад. Број посетилаца је ограничен.

Субота  28. септембар, у 11.00 часова – „Учионица историје – О значају војводе Степе Степановића“- разговор са грађанима и обилазак родне куће.
Место: Родна кућа војводе СТЕПЕ СТЕПАНОВИЋА, Кумодраж, Врчинска 1.
Пријава грађана путем мејла protokol@vozdovac.rs
Обезбеђен је превоз грађана од Општине Вождовац до куће В. Степе и повратак.
Број посетилаца је ограничен.

Среда, 9. октобар од 10.00 до 11.00 часова „Дан радости у Бајфордовој шуми“ – Деца из вождовачких вртића „Љоља“, „Петар Пан“ и „Жикица Јовановић Шпанац“, заједно са супругом Тимотија Џона Бајфорда, Зорицом Бајфорд и представницима амбасаде Британије у Београду посадиће младицу храста, са плочицом „Тимоти Џон Бајфорд“ и пустити 20 хелијумских балона са лепим порукама.

Пријатељи деце Општине Вождовац такође организују програме у оквиру Дана европске баштине.
Изложба дечијих цртежа „Мој свет“ окупљених у студиу АРТ, биће отворена 20. септембра у 13 часова у изложбеној галерији Вождовачког центра „Шумице“, традиционална „Змајада“, такмичење деце у изради и пуштању змајева  одржаће се у суботу, 5. октобра од 10 до 12 часова на спортским теренима у Шумицама.

 Остали програми  на Вождовцу

 ЈП „Емисиона техника и везе“ организује  поетски пикник и представљање књиге „Грагојл ратници- духови рата“ аутора Душка Благојевића- радионице током дана да би на крају цео догађај био крунисан јавним вечерњим читањем поезије, у суботу и недељу, 28. и 29. септембра.

Удружења „Наше руке“ припремило је програм интерактивне креативне радионице у суботу и недељу, 5. и 6. окотбра, на платоу код торња на Авали .

Овде можете преузети програм Дани европске баштине 2019 Београд.

Поделите вест: