TRI NAGRADE ZA VOŽDOVAČKE BAŠTE I VRTOVE

OŠ „Janko Veselinović“ osvojila je drugo mesto  za najlepše uređeno školsko dvorište u okviru akcije „Za zeleniji Beograd“.

Učenici, nastavnici i roditelji ove škole su u  nekoliko zajedničkih akcija, posadili  mnogo biljaka i ulepšali zajednički školski prostor.  Generacija drugih razreda, koja broji 150 učenika, posadila je „Tunel generacije“  – drvored plave kiše, a u drugom delu dvorišta napravljen je cvetni vrt koji se redovno obnavlja. U neposrednoj blizini ovog vrta je  i ”Jankov veseli kutak” koji leti služi i kao učionica.

Takođe drugu nagradu, osvojio je vrtić „Sestre Bukumirović“  PU „Čika Jova Zmaj“ u kategoriji najlepše uređeno dvorište predškolske ustanove, a specijalnu nagradu za  uređenje privatnog dvorišta – Nadica Suvajdžić – Vuković iz Ulice Koste Jovanovića.

Manifestacija, koju organizuje JKP „Zelenilo – Beograd“ održana je 17. put, a  cilj akcije je razvijanje pozitivnog odnosa prema zelenilu i cveću kod građana, uz istovremenu motivaciju da u pozitivnoj konkurenciji za izbor najlepših prostora unaprede stanje svog neposrednog okruženja.

Podelite vest: