ОТВОРЕН ДРУГИ ЛЕТЊИ ШАХОВСКИ ФЕСТИВАЛ У „ШУМИЦАМА“

У „Вождовачком центру – Шумице“ 24. јуна свечано је отворен други Летњи шаховски фестивал, у организацији „Шаховске академије шампиона“. Почетак фестивала обележен је изведбом химне Србије у интерпретацији хора „Дечијег културног центра Београд”. Фестивал ће трајати до 1. јула, а покровитељ је и ове године Градска општина Вождовац.

Манифестацију је отворио Дарко Божић, председник Скупштине Шаховског савеза Београда истакавши да му је велика част што се турнир по други пут заредом одржава у Београду. Много успеха на турниру учесницима је пожелео и амбасадор Шведске у Србији Јан Лундин, који је и сам учествовао у овој међународној манифестацији.

Прву партију шаха на турниру започео је председник Шаховског савеза Београда Милош Столић повлачењем првог потеза, што је шахистима представљало знак за почетак партија.

У оквиру Фестивала,  који је истовремено организован и у Нишу, одржаће се и међународни Аматерски турнир 25. јуна, a посебну пажњу завређује велемајсторски турнир у којем учествују будуће домаће и интернационалне шаховске звезде. За три позивна турнира, један Велемајсторски и два Интермајсторска турнира пријавило се 190 играча из 20 земаља. Наградни фонд аматерског турнира износи 533.000 динара, док су редовне награде 120.000 за прво, 75.000 за друго и 50.000 динара за треће место.

Поделите вест: