„DROGA NIJE IZBOR“ – RAZGOVOR U DZ „VOŽDOVAC“

Povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama, Dom zdravlja „Voždovac“ poziva sugrađane na razgovor na temu „Droga nije izbor“, u sredu 26. juna od 730 do 1000 časova, u „Kutku zdravlja“ (ul. Ustanička 16, u holu kod laboratorije).

Imperativ Doma zdravlja „Voždovac” je na primarnoj prevenciji odnosno pronalaženju načina kako da sačuvamo i unapredimo zdravlje stanovništva u celini. Posebno ranjiva grupa su deca i omladina, koja često znaju da krenu putem koji vodi u bolest zavisnosti i kompletno samouništenje. Droga nije izbor i zato je neophodno omogućiti mladima da naprave izbore u korist zdravlja i sveukupnog napredovanja u životu, koji će želeti da žive ispunjeni zadovoljstvom.

U tom pravcu, tokom čitave godine Dom zdravlja preduzima adekvatne aktivnosti, planira i realizuje predavanja, tribine, rad u malim grupama, čiji je cilj povećanje svesti o štetnosti narkotika, odnosno direktan uticaj na decu školskog uzrasta. Slogan ovogodišnje globalne kampanje glasi “Zdravlje za pravdu, pravda za zdravlje”, a za cilj ima da naglasi suočavanje sa problemom zloupotrebe droga.

Podelite vest: