SVEČANO OTVOREN KOŠARKAŠKI TEREN POSVEĆEN ALEKSANDRU SAŠI PAVLOVIĆU

Na Banjici je otvoren 74. teren po redu, koji je kompanija Mozzart, ovog puta u saradnji sa Gradskom opštinom Voždovac, obnovila u okviru društveno odgovorne akcije „100 terena za jednu igru“. Zajedno sa predsednikom  GO Voždovac Aleksandarom Savićem, teren je svečano otvorio košarkaš Aleksandar Saša Pavlović, čije ime teren i nosi. Teren na kojem su stasavale mnoge generacije dobio je potpuno novi izgled – nove konstrukcije, obruče, kliritne table, profesionalnu podlogu i rekonstruisane tribine.

Otvaranje je započeto revijalnom utakmicom juniora KK Partizan NIS i KK Banjica Mega. Nakon svečanog presecanja vrpce, predsednik Savić je pozdravio veliki broj prisutnih građana i izrazio zadovoljstvo zbog obnove košarkaškog terena.

„Opština Voždovac je izdvojila 25 miliona dinara za razvoj sporta i nastaviće sa ulaganjima, podrškom i promocijom zdravog života, rekao je Savić. Nadam se da će na ovom terenu stasavati novi košarkaški asovi čija će imena u budućnosti nositi i drugi sportski tereni“, istakao je Savić.

Saša Pavlović je izrazio posebnu zahvalnost Aleksandru Saviću i kompaniji Mozzart na odluci da teren dobije njegovo ime.

„Ovo je jedan od najvećih uspeha u mojoj karijeri koji me čini veoma ponosnim i beskrajno zahvalnim“, rekao je Pavlović.

Kompanija Mozzart se ovom akcijom svrstala u red najvećih donatora sporta u regionu. Reči zahvalnosti opštini Voždovac na nesebičnoj logističkoj podršci, uputio je i direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart Borjan Popović.

Manifestacija je završena takmičenjem u šutiranju trojki. Prva tri najbolja šutera dobili vredne novčane nagrade. Za prvo mesto, Lazar Zinfović nagrađen je sa 30.000 dinara. Za drugo i treće mesto, Pavle Sofrić i Filip Popović osvojili su 15.000, odnosno 5.000 dinara.

Posebno iznenađenje za mnogobrojnu publiku priredili su košarkaš Nikola Lončar i menadžer Miško Ražnatović koji su zaigrali u drugom poluvremenu revijalne utakmice a potom se oprobali i u humanitarnom takmičenju u šutiranju trojki. Sredstva koja su sakupljena u tom takmičenju namenjena su domu za decu bez roditeljskog staranja „Moša Pijade“.

Cilj Akcije je omasovljenje sporta  u Srbiji, koja je nesumnjivo sportska velesila i stvaranje što boljih uslova za stasavanje novih šampiona u svim krajevima zemlje.

Podelite vest: