59. SUSRET STAROVREMENSKIH VOZILA

Vlasnici popularnih „oldtajmera“ pokazali su danas svoje retke i dragocene primerke starovremenskih automobila i motocikala, na parkingu ispred Opštine Voždovac.

Organizator ovog tradicionalnog okupljanja izuzetnih čertvorotočkaša i dvotočkaša Voždovčanima je upriličio Auto moto klub „Veteran“ – Voždovac, a suorganizator je Gradska opština Voždovac.

Ovo je ujedno bila i prilika da se obeleži 37 godina postojanja Kluba, jednog od najstarijih u Beogradu. Radoznali Voždovčani došli su sa svojim mališanima da vide zaista retke primerke vozila istorijske i muzejske vrednosti.

Izložba je bila reprezentativna, ponosni vlasnici dovezli su svoja vozila, uredno registrovana i u odličnom voznom stanju koja su izazvali veliku pažnju prisutnih. Videli smo najstariji motocikl iz 1927. godine, Mercedes 170 koji je korišćen u mnogobrojnim domaćim filmovima i serijama, Alfa romeo iz 1968. godine, Mini moris, Puh 250 iz 1956., Suzuki, Norton, Vespu, Kavasaki, Tojotu i druge vredne primerke.

Posle okupljanja, kolona je krenula na promotivnu vožnju  praćena ushićenim pogledima Beograđana prema Vinči, najstarijoj naseobini, gde su učesnicima podeljena priznanja.

U ime Gradske opštine Voždovac sve učesnike pozdravio je Vuk Mirčetić.

Podelite vest: