МЛАДИ ГРЧКИ КОШАРКАШИ ГОСТИ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

Председник Градске општине Вождовац Александар Савић угостио је успешне младе кошаркаше из Грчке, њихове тренере, као и две актуелне државне првакиње у скок у вис, Зорану Буквић и Кристину Гојковић. Повод посете српској престоници је спортски камп на Вождовцу који се одржава у организацији Атлетског клуба „Вождовац“, на коме они већ неколико година учествују у великом броју.

У разговору са успешним спортистима и младим надама Савић је истакао да ова општина већи део средстава улаже у развoj спорта и неговање свих такмичења и манифестација. „Протекле деценије Вождовац је дао велика спортска имена и ми настојимо да децу усмеримо на здрав начин живота, а један од њих свакако јесте спорт. Негујемо дугогодишње пријатељство које имамо са Грчком, збратимљени смо са Кефалонијом, чија нас је делегација посетила ове године. Желим вам пуно спортског успеха“, рекао је Савић.

Председник Атлетског клуба „Вождовац“ Јован Јахић похвалио је рад локалне самоуправе која је увек помагала и излазила у сусрет у организовању свих активности. „Клуб је основан уз подршку Општине и пуно нам значи њихова подршка. Драго ми је што је председник Савић препознао важност атлетике и што се увек радо одазове нашим догађајима“, нагласио је Јахић.

Иначе, ово је пета посета грчких спортиста. У плану је да следеће године најбољи српски атлетичари учествују у спортском кампу који се одржава у грчкој престоници.

Поделите вест: